Du Dievai

     Nuo mažens įpratę girdėti: „Vaikeli, Dievulis viską mato! Nedaryk to ar kito pokšto". Tikėjau tuo ir nejaukiai jausdavausi, kai rinkdavau svetimam sode obuolius ar sukdavau taip mėgstamų saulėgrąžų galvas. Bet...kadangi Dievulis tuoj pat neatimdavo, galvojau, kad tai nėra didelė nuodėmė. Tuo labiau ir kunigėlis nuo klausyklos nepavarydavo, o tik pabardavo, ir aš daugiau poterėlių sukalbėdavau. Taip ir gyvenau iki vakar dienos – tikėjau, kad mano poelgius mato tik Jis – vienintelis. Danguje – ne žemėje.
     O vakar!.. Išlipu iš perkaitusio autobuso ir žingsniuoju į miesto centrą. Einu, džiaugiuosi, kad greitai atvažiavau, tik... nuo ilgo sėdėjimo labai nepatogiai prilipo rūbai. Ypač – sėdmenų srityje. Eidama ir šiaip, ir kitaip nežymiai brūkšteliu ranka per sijoną – rezultato nėra! Pakeliui jokio ženklo, kad kur nors būtų WC. Priešais – parduotuvė! Išganymas! Rasiu, kur tą neklaužadą sijoną sutramdyt!
     Taip ir buvo. Žmonių nėra, kasininkės kažkur toli sėdi, plepasi – joms nė motais mano bėda. Aš sijoną kilst, pasijonį – trukt žemyn ir einu patenkinta – lyg višta plunksnas pasikedenusi. Tik... O siaube! Pakeliu galvą – vištos galvą – aukštyn ir patalpų kamputyje pamatau vaizdo kamerą!..
     Nuo vakar dienos mano gyvenime jau du Dievai.
delioren

2015-07-27 22:51:14

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Vlabur

Sukurta: 2015-08-16 22:35:22

Patikėkite: apsauginis, valdantis kameras, dar ne dievas...
Bet patiko! 

Vartotojas (-a): Pisha

Sukurta: 2015-08-09 22:03:00

Istorija ir mintis gal nėra tokios labai kabinančios, bet pats pasakojimas labai lengvas ir linksmai skaitosi. Natūraliai aprašyta. 

Vartotojas (-a): spika

Sukurta: 2015-07-27 23:20:54

Technika tobulėja ir gyvenimas įvairesnis...

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2015-07-27 23:16:27

Humoras (?) ar šiaip pašmaikštavimas apie visaregę akį, bet tema išvystyta iki galo.