Radybos ir bomžai

Santrauka:
Tai humoreska. Kiek juodoka, tad atleiskit už vieną kitą stipresnį žodį. Žinau, kad žodis bomžas gimtojoje kalboje nevartotinas, tačiau jo pakaitalai tokie skurdūs, kad net neverta apie tai kalbėti. Be to, jis labai paplitęs šnekamojoje kalboje lygiai kaip ir durnius. Keista: durnaropė yra, o durnius – ne. Negaudo pelių tie mūsų kalbininkai.
  Kiūtinu anąsyk iš pardavyklos, paskutines pensijos nuograužas ištaškęs, kai netikėtai krūmuose pamatau polietileninį paketą su užrašu: „Piens pasterizēts”. Nors nesu koksai žirgagalvis, bet supratau, jog maišelyje turi būti pienas, tad suvariau makaulę į tuos krūmus. Kur tau?! Ogi visiškai tuščias tas paketas pūpso! Numečiau atgal, priedo net apspjoviau. Gerai dar, kad laiku spėjau iš krūmų galvą atgal ištraukti, nes pro šalį ėjęs įtartinos pakraipos inteligentas nuo manęs, pasilenkusio, jau buvo bepradėjąs žemyn smaukti kelnes, iš begalinio pasitenkinimo pūškuodamas: „Stručio poza! Stručio poza!”
   Gal šis pseudoįvykis nebūtų tiek įsirėžęs atmintin, jei netoliese iš šiukšlių konteinerio nebūtų išnirusi bomžo galva. Labai jo pasigailėjau, supratęs, kiek laiko dėl visokiausios tuščios taros jis ištaško veltui. Tik įsivaizduokit: žmogelis pamato užrašą „Odekolon Trojnoj”, o nusukus kamštelį netgi lašelis neiškrinta atsigauti. Tpfu!! Asmens garbės ir orumo įžeidimas, sakyčiau. Todėl nusprendžiau konteineriečiams pagelbėti.
   Nuo šiol išgėręs pieną raudonu flomasteriu užbraukiu tą „pasterizets“ ir parašau „išburbuliuots”. Jei „batons” – tai „suknepsėts”, „cigariuks” – „surūkyts”, „stiklainis” – „privemts”, „megztinis” – „sukapots”. Kiek pagalvojęs, prirašiau „kandžių sukapots”, jog nepamislytų, kad esu koks maniakas su kirviu, ką tik bobą tame megztinyje sukapojęs.
   Ant konteinerio sykį radęs dešrą „Daktarišką” ir jąją pauostęs, užreklamavau, kad „susmirdus“. Būtent šitas atvejas ir paakino mane kasdien budėti prie konteinerio bei išrūšiavus jo turinį užrašinėti vertingas pastabas. O kad nesuklaidinčiau patikliųjų, dabar visus maisto produktus pirma pats paragauju. Tiesa, kartą buvo užkritusi nosis, tai paragavęs kažkokių grybų iki tualeto taip ir nebesuspėjau. Užtat kitą dieną konteineryje tarp daiktų atsirado mano neplautos kelnės su užrašu „prišiktos”.
   Taigi, kas dabar suskaičiuos, kiek žmonių šitokiu savo nelengvu triūsu išgelbėjau nuo galimų apsinuodijimų?! Dabar laukiu savo iniciatyvos pasekėjų.
 
Voldemaras Zacharka
VoldZak

2014-02-16 11:51:24

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-02-16 20:42:11

Humoro skyrelio idėja ir man buvo atėjusi į galvą, bet suabejojau, ar atsirastų autorių. Labiausiai nesinorėtų televizijos anekdotų skyrelio.
Šiame kūrinyje nieko baisaus neradau, juokinga irgi nebuvo. Turinys – jei plunksna klauso, galima turinį padaryti iš visko.
Šmaikščiai pažaista, kalba sklandi.

atvejas > pirmenybė variantui atvejis
Kabutes santraukoje nuo „stipresnį“ žodį nuėmiau, tai viena iš tiesioginių reikšmių
„juodoka“ humoreska > be kabučių, čia ir taip perkeltinė reikšmė (pvz., kaip juodos mintys)

Vartotojas (-a): jovaras

Sukurta: 2014-02-16 19:27:31

o kam sedėti prie konteinrių, geriau viską nešti šviežesnio ir duoti bomžams nei užrašinėti. gali ir galą gauti suvalgius galiojimo laiką praradusį produktą. su grybais tik kelnes prarado, o jeigu būtų rimčiau- tai nueitų į anapusinį pasaulį. šiaip jau neblogas kūrinys, verčiantis nusišypsoti.

Vartotojas (-a): Rudenė

Sukurta: 2014-02-16 18:20:34

:))