Liūdesys aplanko ir mane, mielasis drauge

Aš norėčiau pradėti rūkyti.
Aš norėčiau mokėti dvejais pirštais elegantiškai suspausti mažą, baltą ir brangią cigaretę. Norėčiau mokėti mechaniškai kilnoti savo ranką iki lūpų. Norėčiau mokėti išpūsti tobulą dūmų kamuoliuką savo raudonu lūpdažiu išteptomis lūpomis ir stebėti jį skriejant šaltu žiemos oru savo akimis, kurios būtų išryškintos nepriekaištingo makiažo.
Norėčiau mokėti tobulai pražiodyti lūpas ir įkvėpti nuodingo dūmo taip, lyg gyvenčiau tik dabartine akimirka.
Norėčiau išeiti į lauką visiškai viena, išsitraukti cigaretę, ją pridegti ir pradėti savo ritualą. Norėčiau, jog vėliau kas nors prisijungtų prie manęs.
Norėčiau turėti tokį ritualą, kuris kartotųsi kas kelias valandas, žudytų mane, ir kuris suteiktų visa kam baltų dūmų prisotintos prasmės...

Kai man būtų liūdna, aš užsidegčiau cigaretę ir spoksočiau į vieną tašką. Nerūkyčiau, ne, tik laikyčiau tą tabako pagaliuką ir žvelgčiau į pasaulį tuščiu žvilgsniu.
Kai man pagerėtų, aš išsitraukčiau gitarą, laibais pirštais paliesčiau vieną stygą ir stebėčiau vibravimą. Stebėčiau ilgai. Galiausiai sudėliočiau drebančius pirštus į reikiamas vietas, tinkamus skirsnius, ir išgaučiau tobulai skambantį akordą. Prie vieno netrukus prisijungtų ir kitas natų sąskambis, prie antro - trečias, ir taip tęstųsi garsų seka, kol išgirsčiau rišlią melodiją. Ją kartočiau ir kartočiau kaip mantrą, siekdama pasiekti nušvitimą. Aišku, visa tą laiką mano burnos kamputyje būtų patogiai įsitaisiusi iki skausmo savo skoniu pažįstama cigaretė.
Norėčiau prarūkyti savo plaučius taip, jog vėliau kalbėčiau užkimusiu balsu, bet sakyčiau: "Viskas ne veltui".
Norėčiau, jog man rūkant viskas ir nebūtų veltui.
Aš norėčiau mirti jauna ir graži. Ir su cigarete savo Holivudo blizgesio vertuose, baltuose dantyse.

Taip, aš norėčiau pradėti rūkyti. Labai.
paukščio sparnai

2010-12-29 15:34:47

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2011-05-07 12:50:57

nei geras, nei blogas.. nuoširdu (:

Vartotojas (-a): apolia

Sukurta: 2011-02-13 01:34:33

Žinai, kažkodėl neturiu ko pasakyti, et jei cigaretės padėtu nuvyti liūdesį, tai žemėje žmonės butu linksmi ir labai kosėjantis.O kai kosėji nelinksma.Yra pradžia ir pabaiga.Liudna užsirūkai, linksmiau bet kosėji ir vėl liudna :) va taip, kokia tad prasmė, pradėti taikas neturi prasmės.

Anonimas

Sukurta: 2010-12-29 17:09:49

Geriau nepradėk. Dantys praras Holivudo blizgesį. Ir šiaip. Kai rūkai žiemą, pamatai, kad visa aplinka tobulesnė už tą nelemtą dūmų kamuolį.

O tekstas. Peržvelgus pastarąjį trisdešimtmetį, daug kas yra taip mąstęs ir jautęs, ir jau spėjęs iš tokių jausenų pasijuokti.