Nykštukas ir pelė

Perkūnija siautėja. Besikryžiuojantiems žaibams medžiai iš baimės prie žemės lenkias... Lietaus peiliai skroste orą skrodžia, bet galiausiai atbukę ant didelio akmens ištykšta. Eina senutė. Jos plaukai žili vėjy plaikstos- ten viešpatauja jau žiema. Iškėlusi aukštyn gumbuotą lazdą, ji užmerkia akis ir sumurma kažką. Maldą? Prakeiksmą? Nesvarbu, ką, bet liaunasi perkūnija. Debesyse pasirodo būtybė raguota (Dievas? velnias?), tačiau iš savo smiliaus nago sugeba išlakdinti kibirkštį tiktai. O ši staiga pavirsta mažu žmogeliuku, vos piršto dydžio, kuris, žemę pasiekęs, neria strykčiodamas į pelyno prisiėdusios ir nuo to apsvaigusios pelės urvą. Piktoji ar geroji tai dvasia, apsivilkusi mėlynu švarkeliu ir žvilgančiom akim juodom? Mieganti urvo kampe pelė pabunda, pamato mažąjį nykštuką, bet nelaukto svečio neveja lauk. Ar ji išsigando jo liūdnų akių, ar jis ją sužavėjo kuo nors, kas tik jai vienai žinoma ir suprantama? Atsakymai į šiuos klausimus neatsakyti lieka. Tai galų gale ir nesvarbu, nes jie abu pasiliko gyventi kartu...
Feniksas Skrajūnas

2010-04-06 14:32:09

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Feniksas Skrajūnas

Sukurta: 2010-05-02 18:20:27

Kodėl Jūsų pasirinkimo laukelyje nėra skyrelio MINIATIŪRA? Aš ir galvojau, kad prie poezijos šis tekstas nelabai pritinka, tačiau tai ir ne novelė,ir ne minčių etiudas. Galima, pavadinti gal kiek kukliau už miniatiūrą- VAIZDELIS, tačiau tokio pasirinkimo irgi, deja, nėra.

Anonimas

Sukurta: 2010-04-06 17:50:24

Na ne. Čia vis tik proza, nes kelios inversijos nesukuria poetiškumo. Pernelyg nuoseklu, išvedžiota ir išrašyta kaip poezijai.

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-04-06 14:33:56

Kuo šis tekstas poeziškas? Nelabai suprantu, kodėl jis šiame skyrėlyje.