← Atgal

Laumė Maumas UŽRAŠAI

Sukurta: 2012-03-13 12:21:40

„Prozos (poezijos, dramaturgijos etc.) esama labai įvairios, ir visos jos formos, žinomos ir nežinomos, paprastos ir sudėtingos, lengvai ir ne taip lengvai, gal net sunkiai perprantamos, turi teisę gyvuoti. Autorių skaitytojų lūkesčių laukas yra beribis, bet ir apribotas tradicijų, ypač žanrų ar kitokiais raiškos kanonais. Ką reikštų „nekreipti dėmesio į būsimą adresatą“? „Būsimą adresatą“ autorius pats kuria, provokuoja jo gimimą, veda jį.“ (V. Martinkus)

Sukurta: 2012-02-29 17:47:54

"Krūmas lazdynų riešucinis, ti vaikščioja trys mergas, anas švegzdeja, burbuliava, prė gyvatį vutara. Ak tu, kirmele-gyvate! Aik pasim savo gyvuonį, aba aš ainu laukan, paimsiu iš akmenio ugnies, iš gaidžia krauja; aš nuveisiu balon, žuvysin, uždegsiu supuvusias kalades; aš nuveisiu mariasun, pasimsiu čysta vundenia i apprausiu..." (Aukštaitiškas užkalbėjimas nuo gyvatės)

Sukurta: 2012-02-28 00:29:57

" Aš vienas tarp smagių, protingų balsų. Visi tie žmonės leidžia laiką be perstojo kalbėdamiesi ir džiūgaudami, kad jų nuomonės sutampa. Dieve mano, kiek svarbos jie teikia tam, kad visi kartu galvoja tą patį. Užtenka pamatyti, kokią fizionomiją nustato, kai pro šalį praeina koks nors vyrukas stikliniu žvilgsniu, regis, įsižiūrėjęs savo vidun,- iš tų, su kuriais jau niekas neranda bendros kalbos." (Jean-Paul Sartre)
Panašus jausmas