Mėlynos lūpos

Tą dieną pamačiau ją. Plačiai atmerktos akys atrodė kaip dvi stiklinės vandens ir nukreiptos į dangų atspindėjo jo likimo istoriją. Bus lietaus. Skėčio neturėjau, bet rankose vis dar laikiau naujienlaiškį, kuris pasakojo apie baisiausius savaitės įvykius ir nežadėjo, kad kita savaitė bus kažkuo geresnė.Vėl pasižiūrėjau į ją. Moteriškai užkelta koja ant kojos siūbavo į ritmą vėjo šuorams, ant suolelio atlošo uždėtos rankos driekėsi kaip antras horizontas, o pakelta galva su kaklu sudarė tobulą nusileidimo taką vyro lūpoms. Mačiau, kaip pulsavo kraujas po švelnia oda, ir vis labiau norėjau ją palytėti.
Merginos lūpos buvo mėlynos ne dėl to, kad šalta, o dėl to, kad pabrėžtų savo tobulas linijas ir kampučius, kuriuose buvo matyti šypsenos likučių. Nemačiau jos besišypsančios. Gal tik vaidenosi tie likučiai. Nutariau prieiti.
- Argi ne puiki diena sutikti nepažįstamą?
- Hmm.. Tik tuo atveju, kai nepažįstamas sutinka tave, o ne tu jį.
- Aš Martynas, - šypteliu ir prisėdu greta jos.
- Liusė, - ji ištiesia savo ranką ir sulaužo horizontą.
Lengvai suimu ją ir negaliu atsitokėti. Rodos, krikšto baltumo šyspena lėtu žingsiu tipena jos mėlynomis skiltelėmis. Suvirpu. Prisimenu save tokį susijaudinusį tik tada, kai per Kalėdas gavau ne kojines, o naujausią „The Beatles“ plokštelę. Ji priminė dainą „Lucy in the sky with diamonds“, mano mėgiamiausią.

Somebody calls you, you answer quite slowly,
A girl with kaleidoscope eyes.*


Sėdėjau greta šios trapios būtybės, kol ji grakščiai siūbalo kojas.
- Lauki lietaus?
- Atvirai sakant, ne. O tamstai jis patinka?
- Labai. Kaip ir netikėtai sutikti nepažįstamieji.
Suspurdėjau. Jaučiausi taip, lyg ji būtų vaikino vietoje, o aš merginos. O galbūt tada abu buvom vienas, todėl viskas atrodė beprotiškai keista. Girdėjau jos gilų kvėpavimą. Liusė kvepėjo kažkuo nepaprastu, lyg prieš lietų ore susikaupusiu slogučiu, ir atrodė, kad jis tuoj taps toks stiprus, jog mane apims ekstazė, deja vu, palaima.

Lucy in the sky with diamonds,
Lucy in the sky with diamonds.**


Tik staiga pasigirdo didžiulis trenksmas. Pabudau. Gražiosios merginos plakatas nuplyšo ir skriejo kartu su vėju. Pasipylė smulkūs lietaus lašeliai.

Look for the girl with the sun in her eyes,
And she's gone.***





Vertimas:
*Kai kas nors tave pašaukia, atsakai ganėtinai lėtai,
Mergaitė kaleidoskopinėmis akimis
**Liuse danguje su deimantais
*** Ieškau mergaitės su saule akyse,
O ji dingo.
lietum

2010-04-19 22:29:22

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2010-04-20 19:44:33

IKi, pat pabaigos nelabai supratau kas norėta pasakyti. Sakiniai gražūs, bet siužeto mažoka. Pasirodo, kad tai buvo sapnas. o tai viską keičia. Žodžiu, bravo.

Vartotojas (-a): lietum

Sukurta: 2010-04-20 07:36:46

Na kiekvienas turime savo nuomonę ir skonį, tad pykti neturiu už ką. Juolab nerašau tam, kad kažkam įtikčiau. Rašau, nes rašymas viena iš sričių, kuriose galiu kažko siekti, tobulėti. Tad ačiū už nuomone, nors pasigedau konkretumo.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2010-04-20 01:36:15

ant kiek nuobodus tas lyrinio herojaus matymas, at kiek neįtikinamas ir siauras įžvalgos fokusas, kad toliau, kaip iki tiesioginės kalbos (tekste) nebeįstengiau perskaityti.
ir ar valiosi, per gyvenimą perskaityti visą grožinę literatūrą? nu tikrai ne.
tai gi, tas lyrinio herojaus įžvalgos fokusas, ir autoriaus literatūrinė raiška, manęs, kaip skaitytojo, neįtraukė. Paskaičiau tik iki tiesioginės kalbos, tuščia, grožiniu literatūriniu atžvilgiu.

taip jau man išsijautė tekstas, vienam iš skaitytojų.

(autoriau, nenusiminkite, juk visiems, neįtiksite. Nors kita vertus, jei esate menininkas, jums tai ir nerūpi. tad, pagarbiai, vieno iš skaitytojų nuomonė apie jūsų publikuojamą tekstą, būtent, tokia. Jei moderatoriai jos neiškraipys, ištrindami tai kas jiems nepatinka. nors tai labai prieštarauja Lietuvos Konstitucijai, kadangi kiekvienas pilietis turi teisę į savo pažiūras, bei nuomonę, ir religijos pasirinkimą. )

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-04-20 00:36:57

Esi šaunuolė. Darbas puikus. Ką tau asmeniškai prirašiau - tiesiog pastebėjimai. Norisi, kad darbas būtų tobulas iki galo, nebūtų nei vienos vietos, kur kliūtų akyla akis. Kadangi labai tavimi žaviuosi, tai ir žiūrėjau it pro padidinamąjį stiklą. Sakiniai tikrai meniški, kaip ir rašė MoneLi. Kai kuriomis frazėmis be galo susižavėjau.
Džiaugiuosi, kad šįkart iškart dėjai į Prozą. Manau, jis vertas čia būti :)

Anonimas

Sukurta: 2010-04-20 00:36:03

Nepriekaištingai puikus tekstas.

Vartotojas (-a): MoneLi

Sukurta: 2010-04-19 23:04:30

Negaliu atsigrožėti. Kokie meniški sakiniai, net necituosiu, nes reikėtų perrašyt kone pusę teksto. Lietum, tu nepaliauji manęs stebinti :) Ačiū!
(tik išbraukčiau sakinį apie pieno riebumą ir laikrodžius, palyginimai pasirodė neesminiai, visa kita - tobula)