← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/85715

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Laũmele

Sukurta: 2016-06-22 17:27:42

Skaičiau ir mėgavausi........,, bet kūrybinės minties, gimdančios meną, išmokti ar išmokyti neįmanoma, ji arba yra, arba ne.".......... taip ir sugebėjimas gyvenimo patirties siūlais austi bet kokia tematika audinį...juk gydytoja ir turi tokia būti.......kaip Gerb. Dalija :) ... čia jau Dievo duota ir dar pridėta. Ačiū.

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2016-06-20 14:02:48

Smagia senuko anatomo istorija ar patirtine daktarėlės išmintimi, manau, nesiekiama vien tik prajuokinti ar graudinti. Tai irgi gerai (smagus skaitymas), bet esė (bent jau mane) kviečia į platesnius apmąstymus apie meną, meistriškumą, amatą ir prasmyne nepaminėtą patį subtiliausią iš menų.
 
Pagalvojau apie dažną menininką, kurio pastangos įvertinamos formuluote gerai (dar baisiau – profesionaliai) sukalta. Taip, tai apie meistriškumą, amatą, bet o kiek meno ir tos gydomosios galios, jei menas sielai…
Nesiplečiant į versijas, Meną įvardinčiau kaip kūrybos sinonimą, aukščiausią jos kategoriją.
 
Įgūdžiai ne taip jau mažai. Tenka pripažinti, kad amatininkiški dirbiniai taipogi gydo, savo auditoriją turi kičas, įvairiausios technikos ar šoko terapijos.
Bet apmąstant Gydytojo meną, ypač svarbu tampa tas kai kas iš aukščiausios kategorijos (ir čia tai nevienprasmiška...)
Kaip menininkas nelaisvėje, Gydytojas įspraustas į normatyvus, apribotas nurodymais... (kitąsyk gal privalomieji amatininko instrumentai ne patys blogiausi, bet kūrybines improvizacijas aiškiai gniaužia).
Menas gydyti gali gimti tik prie ligonio lovos...
 
Žodžių prasmės kinta, liejasi, bet dėstyti mintis apie jas taip, kad viskas sugultų tarsi savaime – menas.

Vartotojas (-a): Langas Indausas

Sukurta: 2016-06-20 10:55:06

Pirmiausia, kinta žmogus. Kuo daugiau išmaniųjų technologijų - tuo žmogus durnesnis darosi...Nes nustoja mąstyti. O žodžiai tai iš žmogaus...

Vartotojas (-a): nei_sis_nei_tas

Sukurta: 2016-06-19 23:19:16

Graudu net skaityti. Quo Vadis? Gal tai ėjimas atgal į viduramžius?

Vartotojas (-a): šaltuona

Sukurta: 2016-06-19 11:18:57

apie lašinius- super:)
 

Vartotojas (-a): Saulėlydis

Sukurta: 2016-06-19 10:01:12

Jai buvo suteikta teisė būti Gydytoja

Galva pilna minčių. Skausmingų. Net nekomentuosiu. Turiu artimą draugę gydytoją. Kaip tik prieš kelias dienas diskutavom. Ji dirba mieste ir kaime. Kaime dar DAKTARĖLĖ. Mieste jau tik paslaugos teikėja.
Ačiū.

 

Vartotojas (-a): Nijolena

Sukurta: 2016-06-19 09:50:11

Kas žodis, jei nėra išminties turinio? Puiki dar veina kintanti žodžio prasmė...Kažin, ar kintanti, ar mūsų gyvenimų kitimo mainoma?...Dėkui už ciklo papildymą.