← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/83175

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): atkaklioji

Sukurta: 2016-02-02 14:38:39

Aš jums - akmenį po ratais,
Kad pabustumėt iš sapno...

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2016-01-26 00:09:41

Cha cha cha! Ne, norėjau pasakyti, kad įsivaizduoju aš tokį žuvų drandaletą.
Bet juokus šalin. Ankstesniuose komentaruose minėjau, kad ir transporto priemonės, ir nuolat lydinčios žuvys gana slidžios, t. y. aptakios, neapibūdinamos. Kai kada jos tikros, bet dažniau – mutuojančios vizijų partnerės. Kūriniuose šios formos labai pagyvina įvairaus spektro apmąstymus.

Šitoj nekonkrečioj terpėj viskas įtikima, veža sapno logika (kūrėjo fantazija). Mainosi situacijos, šturmanai ir bendrakeleivių kontingentas (gal tai paprasčiausiai paties keliautojo būsenos, požiūris arba smagus mišinys), kaleidoskopiškai prabėga laikas, o vyšninis lieja ne vieną atspalvį – baltai žydinčio sodo, saldžios vaikystės uogienės (dar ir su kokiu įsmukusiu kauliuku), apskritai šiame kontekste lieka šviesaus neapibrėžtumo įspūdis (nebūtų sapnas, kuris dar, žuvims dalyvaujant, šiek tiek ir vandeninis).
Įvairiaspalvės kelionės mintis išsakyta glaustai, tad ir nėra čia ko taip nykiai nagrinėti – tokia akcija prilygsta raktelio išlupimui ir tada stop mašina net benzina.
 
Dėl to ištiktuko pyst – jis geras, doras lietuviškas žodis, daugiau gal paplitęs vakariniuose regionuose (netikėtam veiksmui nusakyti, pvz., kaip pykšt).
Vienais metais šis ištiktukas buvo ir Nacionaliniame diktante.

Vartotojas (-a): nei_sis_nei_tas

Sukurta: 2016-01-25 21:05:57

Laki vaizduotė. Jeigu ne vienas ištiktukas, būtų net labai patikęs kūrinėlis.