← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/82705

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pisha

Sukurta: 2016-01-06 21:46:05

"Jis atsimušė tiesiai į apgriuvusį namą – palaidodama po savo griuvėsiais Chaoso magą." - taisytinas sakinys.
"bandė neleisti Smorgui užgrobti kitas karalystes" - kitų karalysčių
Patiko kova su drakonu. Įdomu buvo, kad jis puolė, nors Deivė patarė to nedaryti. Reikėjo dar su tu pažaisti (kodėl vis tik nepklausė?).
Gerai, kad jau yra minties užuomazgos, jog atsiras herojus. Nes kažkaip tik žudo ir žudo čia visus :(
Gal pavadinimas būtų geriau Brestantis gėris? Nes blogis čia jau priprendęs ir besiduodantis per visą pasaulį (juokauju dėl pavadinimo čia:))
 

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2015-12-29 12:30:29

Nežinau, kokio lygio komentarų reikia. Bet pirmiausia manau, kad stiliaus negerumai nelabai ką domina. Todėl tik pranešu, kad skaičiau. O stiliaus pagerinimui reikalingas pojūtis, įdirbis.
Pvz., žodžių kartojimas gretutiniuose sakiniuose. Chaoso magai, drakonai, pranašystė, pelenai, strėlės, karalystės… Tas stilius išlaikomas visur.
Štai pirma pastraipa. Gerai matosi ir nesunkiai pataisomi (norint) trys kilimai (pradėjo kilti į paviršių ir tolesni sakiniai); trys drakonai; pastovus ir atkaklus > užtenka atkaklus.

Vienur kitur yra neapdairumo, pvz.: Jis atsimušė tiesiai į apgriuvusį namą – palaidodama po savo griuvėsiais Chaoso magą. (kas ką laidoja? Drakonas, namas ar kažkokia ji?)
Yra taiklių spalvingų vietų (pvz., kai drakonas nuskrenda link juodųjų gnomų karalystės; antras drakono puolimas; Smorgo pergalė).
 
Paukščių Takas, jei apie tikrą dangų, rašoma su T didžiąja. Jei pasirinktas modifikuotas variantas, imitacija, tada gerai taip, kaip yra.
Tiesioginės kalbos, (užrašų) citatų skyryba ir kita pataisyta.
 
Na, o turinys – tęsinys to, ką bandžiau aptarti anksčiau. Kuriamas savas pasaulis, kurį geriausiai žino autorius. Galbūt ir ištikimi (deja, slapti) skaitytojai. Aš tik suabejojau, kiek drakonai atsparūs ir galingi. Mat jų buvo neįmanoma sunaikinti, o pastarasis Drakonas suprato, kad ne jo jėgoms galynėtis su Chaoso magu… Na, gal kad vienas… betgi anksčiau šios rūšies nepavyko sunaikinti ir po vieną (Juodieji burtininkai prikėlė visus savo mirusius karius ir panaudojo visas chaoso magijos žinias, norėdami sunaikinti nors vieną drakoną, tačiau veltui.)

Deivė suteikė drakonui magiškos ugnies, kuri turėjo sunaikinti net tik drakoną, bet ir juodąjį magą. > o kam naikinti patį drakoną? Kad atgimtų kitu pavidalu, stipresnis, ar kaip? Deja, kol kas jis miręs.

O greičiausiai man labai toli iki visų keturių stichijų, kad perprasčiau šias strategijas ir įveikčiau Chaoso magą.