← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/82553

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pisha

Sukurta: 2015-12-21 20:10:35

" Gahtat Gamdi! – sumurmėjo" - jeigu jau sumurmėjo, tai gal nereikia šauktuko?
"baltuosius vampyrus" - yay, ne visi juodieji :)
"Asmarkas, juodųjų gnomų sosto įpėdinis, stovėjo priešais karalių ir mindžikavo nuo vienos kojos ant kitos."- va šita vieta gera. Abejonė, jau kuriamas veikėjas. +
"Paskutinį kartą pažiūrėjo į karalių ir pradingo tamsoje." - kodėl pažiūrėjo? Kaip karalius atrodo turbūt visi žino, o jie, jeigu neša kudašių, tai tegul mažiau žvalgosi ir patys rodosi. 
 

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2015-12-14 23:41:33

Kai kur gretimuose sakiniuose labai kartojasi žodžiai. Principas matyti pažvelgus kad ir į pirmą pastraipą (stalas, prie stalo; į kubilą, kubilas; vandens paviršių, vandens paviršius). Taip toliau su bangomis, žudikais, karalium, kt.

– Gahtat Gamdi! – sumurmėjo juodasis gnomas > smulkmena, bet šauktukas rodo, kad ne sumurmėjo, o sušuko

„Sėkmės paukštė“ paliko prieplauką. Elfų karalius pasisuko ir pažvelgė į bundantį miestą. Virš pilies plevėsavo raudona vėliava – gedulo ir mirties simbolis. Nuojauta kuždėjo, kad tik dėl jo kaltės nimfų karalienė buvo nužudyta. > dėl kieno kaltės, karaliaus ar simbolio?

Pastaba dėl žodžio įtakoti.
Žodis labai paplitęs šnekamojoje kalboje, tapęs tarsi norma, bet atsakingai pasakysiu, kad bet kuris susipratęs redaktorius jį mestų laukan – žodžio įtakoti Dabartinės lietuvių kalbos žodyne nėra. Tai vertinys iš rusų kalbos.
Turėti įtakos, daryti įtaką, konkrečiai šiuo atveju galima pasakyti, kad  Suraskite nimfą, kurią lengvai galima paveikti, kuri pasiduotų įtakai…
Tai dėstymo reikalai, galima visko prirankioti, bet plačiau neaptarinėsiu.

Turinys kuriamas, reikia sekti. Kol kas galiu pasakyti, kas įdomu – tai kubilo idėja, stichijų, figūrų valdymas.