← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/78396

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Laũmele

Sukurta: 2015-02-21 20:26:25

Puikiai, jautriai atskleistas paaugliškas išgyvenimų pasaulis, branda per karčius potyrius...

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2015-02-18 00:47:25

Įvykiai tarsi tingūs, tylūs, bet kokie viesulai siaučia viduj. Gerai perteikta, kas dedasi išėjusios iš vaikystės ir ieškančios įėjimo į suaugusiųjų  pasaulį mergaitės širdyje. Audringai slogus virsmas.
Nenoriu pasakyti, kad viską reikia nutylėti, braukti, kas parašyta, bet kai kur mažiau aiškinčiau (pvz., Suaugusieji tebelaiko ją vaiku, o ji nesupranta jų pasaulio ir bijo būti nesuprasta. Labiausiai bijo pajuokos. Ji jau daug žino, nes godžiai skaito tikrai nevaikiškas knygas, daug ko jose nesupranta, tada gelbsti laki vaizduotė), nes ir taip jaučiama.
 
Įdomus dviejų pasaulių, mergaitės ir moters, susidūrimas. Puiki ta deivė Aniuta. Jaučia kai ką (ji jaučia tą prieraišumą, bet jo per daug, jis trikdo, todėl ji neskatina).
 
Siužetas gana nesudėtingas, bet pabaigoje pratrūksta: Būk gera, išeik. Paskui tas rėkimas, tada vėl tyliai, galiausiai Dink, piemene! Ne tavo reikalas! Nesuvaidintų emocijų jūra.
 
Pradėjus jaudinančiu paveikslu, kurį norima išsaugoti bėgant  nuo miglotai nujaučiamos nuodėmės, baigiama  vaiko-nevaiko suaugimu.
Gražiai, patraukliai, per psichologiją.

Vartotojas (-a): Nijolena

Sukurta: 2015-02-17 07:32:13

Jūsų kūryba stulbina, keri ir traukia patyrimu, jautrumu ir išmintimi. Kiekvienas pasirodęs darbas yra dovana sielai...