← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/78365

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2015-02-15 23:35:48

Man rodos (tuo pačiu ir žegnojuosi), kad ateiviai jau anksčiau įveikė kosminę trasą, kadangi matymo ir pajautų lauke pasirodo nebe pirmą kartą. Pavyzdžiui, visai neseniai, praėjusių metų rudenį, šie malonūs personažai lindo iš televizoriaus (opus Nr. „Kodėl reikia miegoti?“). Tikėtina, kad jie, nors ir ne iš karto prasiverdždami į eiles, atakuoja nuolat.
 
Rašytojas, kuris nepajėgia dėti tašką, o vis brėžia atsargų, bet ilgesingą brūkšnelį, gali gyventi ne tik pokalbių su ateiviais dėka. Juk nieko stebėtino, kad griebiamasi įvairių kitokių įkvepiančių priemonių, tie atseit nuodėmingi nesusilaikymai yra būdingi žmogui, taigi ir rašytojui (toliau jie abu – Individas). Bet ne potraukiuose, ne tiesioginiuose ar perkeltiniuoe klystkeliuose čia problema. Įsiklausius, įsigilinus ima aiškėti, kad dangiškasis traškesys – tai sąmonės ūžesys, kuriame žagsi (persiėdęs, avitaminozės kankinamas arba keikiamas) Buridano asilas. Nesiplėsime, kas jis toks (posakis, reiškiantis neryžtingumą, kilęs iš pasakojimo apie asilą, kuris miršta badu, nes nepasirenka vienos iš dviejų šieno kupetų). Todėl ir reikia melsti dangaus pagalbos. Bejėgystėje, vadinamajame mirties taške Individas trypčioja dvejodamas, tačiau, sprendžiant pagal kūrinio dvasią, grabnyčią lyg nuolankiai ima, lyg kažkaip ir kratosi. Suprantama, bet ko brukimas, tam tikra prasme prievarta, gąsdina, bet kratomasi gal ir be reikalo, nes geri ateiviai numarinti stengiasi švelniai, tik čia vėlgi pasireiškia asilo charakteris: reikia nusiraminti, bet rašysiu. Reikia sustoti, bet vis tiek darysiu. O dangus vis tiek paglobos.
 
Susiliejimas su kosmosu – painus jautraus Individo kelias, kupinas dilemų ir problemų, bet ir išganymas. Tarp kitko, man per individualų traškesį netgi šmėstelėjo danguje užrašyta sentencija „Pliašy, Maša, celina naša“ (iš pasaulinio lobyno). Malda labai laiku.
Kūrinys žmonijai tuo ir aktualus.

Vartotojas (-a): eglute7

Sukurta: 2015-02-15 13:47:58

Žaisminga malda. Tikiu, kad ir Dievas ne surūgėlis, turėtų suprasti... :)))
Tik maldos pabaigoje trūksta  AMEN.

Vartotojas (-a): Vlabur

Sukurta: 2015-02-15 12:07:21

Labai geras atsišaukimas antraštėje.
Ir visai nesvarbu nuo ko melstis...
Vis tiek pagelbės!

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2015-02-15 00:55:40

Ne žaliausias tikrai tokių klausimų neužduotų :))) Per žalias, už tai... :)))
O dabar man klausimas kyla. Tai visgi manai, kad Darvinas buvo neteisus ir sėklas (ir brokuotas...) Žemėje išmėtė ateiviai?