← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/74896

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pisha

Sukurta: 2014-09-27 20:01:41

"Tarpgalaktinių tyrimų instituto direktorius iki šiol nesuprato, kodėl jį staiga iškvietė į valdovo rūmus. Ir ką čia daro žvalgybos bei kontržvalgybos vadovai bei Imperijos gvardija?" - keista, kad prie šių žmonių patalpoje dar tilpo visa gvardija. 
"Žodžio paprašė 5 departamento vadovas." - turbūt skaičius būtų geriau rašyti žodžiais.
"kaip tik šią dieną virš pilies švietė abudu planetos mėnuliai, o tai pranašavo, kad susirinkimas bus sėkmingas ir naudingas." - visų pirma mėnuliai tikriauisai matėsi naktį, o ne dieną; o kitas dalykas - keista, kad ateiteis civilizacijos tiki prietarais, jog dangaus kūnų padėtis lemia gyvenimus. Nebent tie palydovai skleidžia kokias nors bangas?
Šypseną sukėlė, kai Patosas, apsaugos vadas, nubėgo laiptais, nekantraudams :) Nesakau, kad negalėjo taip būti, tačiau kažkaip suptilumo iš žmoguas, atliekančias tokias pareigas tikėjausi.
"– Niekas neišeis iš čia tol, kol neatsiras savanoris, – lėtai ištarė ekhiras." - patiko šitas sakinys. Prisideda prie veikėjo charakterio kūrimo. Jis žino, kad jam paklus. Užtat ir taip ramiai kalba. 
"– Jūsų didenybė, kaip visada, teisus, – tarė ekhiras, mintyse skaičiuodamas, kiek resursų jam kainuos eilinė valdovo beprotybė ir kokią naudą būtų galima išpešti, jei ši nepamatuota avantiūra per klaidą baigtųsi sėkmingai." - gerai. Po kol kas geriausiai atsiskleidžia būtent ekhiras, kaip veikėjas, bet aš į tariu, kad tai nebus pagrindinis veikėjas.
" eidamas prie teleportacijos įrenginio murmėjau, o garsiai tariau:"Istorija pasakojama trečiu asmeniu ir pabaigoje satiga išlenda pirmas asmuo - taisytina. 
"– Palaukite, – sumurmėjau, – kodėl manote, kad aš išrinktasis? Gal kolega irgi..." - che che, smagiai čia susimėtė.
Išties nustebau, kad taip greitai ir taip paprastai surado tą akmenį. Tikėjausi, kad bus daug kovų ir ieškojimų, kad niekas nenorės to akmens atiduoti, o čia. Na, bet gal ir ok, žiūrėsim, kas toliau. Labiausiai pasigedau tai rasių aprašymo - kiek jų yra, kokios jos - išvaizda, gyvenimo būdų ir t.t., nes dabar skiraisi tik pavadinimai.
Patiko žodynėlis pabaigoje, išsamu. 

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-07-10 17:19:12

Reikėtų, be abejo, daugiau įsigilinti į santykius ir gausią informaciją, bet pirmas skaitymas maloniai nustebino.
Tik patikslinkite sakinį, nes renkant iškrito kažkoks žodis: Patosas nusilenkė ekhirui ir lėtais žingsniais – skubėti išeiti iš reikštų parodyti, kad tau nemaloni jo aplinka – išėjo iš salės.
(vieta, kur Patosas nekantrauja susitikti su ekhiru)