← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/70821

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): le_hawk

Sukurta: 2013-09-13 00:52:18

Na, kad senais laikais, tuo labiau tarpukariu, žmonės žinojo apie homoseksualizmo egzistavimą - mano turima informacija yra kitokia. Ką jau ten kalbėti apie homoseksualizmą, kai žinau realių faktų, kad žmonės net apie oralinį sužinojo tik po 1990 metų, kai atsirado "vidiakai" ir video kasečių nuomos punktai (tame tarpe - "pornucha").

Ir dėl to, kad visi žmonės kažkiek homoseksualūs - na, neįtikina tai. Žinau tik tiek, kad psichologai rašė taip: seksualinė orientacija, ypač jauname amžiuje, yra labili ir lengvai performuojama (pvz. taip teigė J. Zalytis savo garsiojoje ir daugeliui ko gero žinomoje knygoje "Meilės Vardu", panašios nuomonės laikosi ir populiari svetainė Emaso.com). Na, bet šiais laikais labai priimta sakyti, kad visi jau gimsta tuo, kuo gimė, o teigti priešingai - tai reiškia, vos ne kurstyti neapykantą. Bet ar mokslininkai pateikė galutinį atsakymą? Būtų įdomu sužinoti.

Na, o dėl likusių dalykų esu linkęs pritarti. Labai teisingai pasakyta - pogromų prieš gėjus ar lesbietes nebuvo. Juk nepasitaikė kažkaip žiniose girdėti, kad būtų kažką Lietuvoje nužudę ar sumušę dėl orientacijos. Sako "skriaudžia, nekenčia", bet kur konkretūs faktai? Muša gėjus - o konkrečiai, kada kas ką primušė? Atleidžia iš darbo - o konkrečiau, kada kas ką atleido?

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2013-09-11 15:41:31

Tai turbūt geriausia, ką teko skaityti šia tema.

Vartotojas (-a): miaumiau

Sukurta: 2013-09-11 08:35:13

man patiko, žmonių kalba parašytas raštas: aiškus, glaustas, protingas... be ilgų išvedžiojimų, be tribūnos, be kosmoso...

taip: "...protingi žmonės netgi nesišaipė, tuo labiau nepersekiojo, o piktavaliams patyčioms nereikia nė skirtingos lytinės orientacijos, užtenka jei žmogus ryžas, raišas ar kuprotas."
Geriausia tai pabaiga visi mes - spalvoti :))

Vartotojas (-a): klajūnė

Sukurta: 2013-09-11 12:38:13

Pritariu visu šimtu procentų. Pamenu, teta rodė kaime tokį vyriškį, kuris, netekęs žmonos, pasidarė skudurinę lėlę, pavadino ją vardu ir net visur ją ant dviračio su savimi vežiojosi. To žmogaus niekas nesmerkė, tik manė, kad jis ligonis ir jam gal iš širdgėlos ir vienišo gyvenimo protelis pasimaišė...

Vartotojas (-a): Nijolena

Sukurta: 2013-09-11 15:22:49

Kad daugiau tokios išmintingos publicistikos, būtų mažiau klykavimo, neapykantos kurstymo ir priešpriešos.