← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/67471

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): nenumeruojant

Sukurta: 2013-04-18 17:34:51

Man atrodo labai gerai, kad nerašai apie paukštelius ir namų idiles, nes tokių grafomanų pilną... Bet eidamas šituo keliu irgi būk atsargus, kad bėgdamas nuo vilko neužšoktum ant meškos ir netaptum delfi.lt komentatorium.
Man darbas pasirodė galbūt neapšlifuotas, sakiniai trumpi, tas turbūt gerai, tačiau lyg iki galo neišliūliuoti.
Ne todėl, kad jis galėtų kažką fiziškai padaryti.
Po apsilankymo Hasano batų krautuvėlėje praeina dvi savaitės
ir pan. Pastarajam sakiny atrodo, kad geriau tiktų „praėjo“, nes gražiau įsipaišo į kontekstą. Ir taip toliau.
Šiaip išskirtinė istorija, kskart, kai skaitau tavo darbus, jaučiu, ksd įvedi į pasaulį, kurio visai nepažįstu.
Gero pavasario ir plunksnos.

Vartotojas (-a): Svoloč

Sukurta: 2013-03-10 11:51:52

Iš tikrųjų pabaiga be prievartavimo autoriaus nuomone būtų blanki ir neišraiškinga. "Dubasinimas" labai jau banalu. Niekas tokio kūrinio net nepastebėtų, o autorius visa savo kūryba siekia, kad skaitytojas bent jau sudrebėtų arba pasišlykštėtų. Gal todėl jo kūriniuose sunku pastebėti gamtos aprašymus, paukštelių elgesį ar šeimynines idilijas. Tiesiog autorius šias sritis palieka kitiems geriau pažįstantiems aprašomas vertybes autoriams.
O tai, ar turkams (jie buvo pasirinkti atsitiktinai) leistų tikėjimas taip elgtis, autoriui visai nebuvo svarbu, nes kūrinys nesistengė dokumentiškai aprašyti kažkokio fakto. Kita vertus, autorius mano, kad net ir labai griežtose normose gali būti išimčių, todėl tebūnie, kad turkai vis tik išprievartavo tą vaikį. Be to, juk jis pats skelbėsi norintis būti moterimi, tai gal tie musulmonai (ar tikrai jie tokie buvo? gal buvo ateistai?) išprievartavo merginą?
Autoriui kartais patinka palikti skaitytojui pačiam fantazuoti pasiūlyta tema, iki galo neatsakant į visus klausimus. Tiesiog toks jau jis yra. Svoločius.

Vartotojas (-a): le_hawk

Sukurta: 2013-03-10 01:45:28

Nemanau, kad turkai prievartautų tą Džoną - Džoaną. Labiau tikėtina, kad smarkiai "sudubasintų", bet neprievartautų, nes tai gana smarkiai kertasi su jų kultūra. Dėl to pabaiga nelabai tinka.

Bet likusi kūrinio dalis, iki pabaigos, tikrai gerai parašyta ir vaizdžiai parodo kultūrinį skirtumą tarp religingos ir postreliginės civilizacijų.

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2013-03-05 00:10:20

Sklandu. Pabaiga absoliučiai logiška.

Vartotojas (-a): Laima

Sukurta: 2013-03-04 21:37:59

o prasidėjo viskas taip įdomiai, pabaiga ................ Imate šokiravimo principu? Manote, pavyks? Nesu tikra..., bet tai ,aišku, jūsų reikalas.

Anonimas

Sukurta: 2013-03-03 05:55:52

Labai gerai.