← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/57460

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): VejantisVėją

Sukurta: 2011-09-13 12:47:15

Į gramatikos pastabas reaguoju ir nesutinku, kad mano gramatika yra kažkas baisaus. O kas čia įdėta į svetainę, tai nepataisysiu. Stilistika tik sudėtingiau, nes nesu lituanistas ar pan.


>>"„Kita vertus, gal lėčiau bėgdamas nespėsiu pasimaišyti prieš mane zvimbiančių kulkų kelyje?“"

Ten judėjimas vyko šonu/įstrižai priešo, nes griuvėsiai buvo šone, o ne nugaroje, tai ir galima "prasilenkti" su kulkomis. Dbr negaliu tau nupiešti mūšio vietos.


>>Dėl to "saugiai" gal tavo tiesa, nes nevisiems pavyko pasiekti tikslą, bet rašymas "saugiai" turėjau omeny tuos kelis pagrindinius veikėjus, kurie saugiai ten nusigavo.


>>„Negavęs geresnės vietos, kur pasislėpti, šalia krito ir Bangis“ Įdomu kas tas vietas mūšiui prasidėjus skirsto?

Pakeičiam į "neradęs" ar kokį kitą žodį ir problema išspręsta.

>>"Labai miglotas teiginys jog priešas užėmė vidurį. Kas tai per strateginis objektas ir kaip jį nustatyti"

Visada būna vidurys ir šonai. Taip kariavo senovėj, taip ir dbr galima skirstyti ilgą fronto ruožą. Čia turima omeny pozicijų išsidėstymas vietovėje, pagal tai, kur viena kitos atžvilgiu jos yra.

>>„Taip netikėtai užklupti ir be saugaus užnugario“

Minos griuvėsių priekyje, o mes jau esame pačiuose griuvėsiuose, į kuriuos priešas veržiasi dvejomis kryptimis, o minos būtų iš trečiosios pusės, tad atsitraukti liekas tik vienas laisvas ketvirtassis kelias (prisiminkit pasaulio šalis).

Anonimas

Sukurta: 2011-09-13 08:38:31

Atidžiai perskaičiau paskutines tris Jūsų kūrinio dalis. Dar keletą permečiau akimis. Nesiruošiu čia aiškinti apie Jūsų gramatikos žinių spragas, nes tai sėkmingai daro kiti. Kita vertus Jūs į tokias pastabas visiškai nereaguojate. Bandysiu atkreipti dėmesį į tai, ką Jūs kaip studijuojantis tiksliuosius mokslus turėtumėte turėti jau iš prigimties. Omenyje turiu griežtą loginį mastymą.
Pradėsiu nuo keturioliktos dalies:
„Kita vertus, gal lėčiau bėgdamas nespėsiu pasimaišyti prieš mane zvimbiančių kulkų kelyje?“ Atkreipiu dėmesį, kad būrys traukėsi, tas ir kulkos galėjo zvimbti tik herojaus nugaros, bet ne priekyje kaip čia rašote Jūs. Keistas ie teiginys, kad lėčiau bėgdamas herojus turi daugiau galimybių nepasimaišyti kulkų kelyje. Juk Būtent dėl to ir bėgama, kad greičiau palikti apšaudomą zoną.
Rašote: „Nors pasiekėme griuvėsius saugiai...“ Na, nepasiekė būrys griuvėsių saugiai, nes ką tik rašėte apie mažiausiai du žuvusius.
„Negavęs geresnės vietos, kur pasislėpti, šalia krito ir Bangis“ Įdomu kas tas vietas mūšiui prasidėjus skirsto?
Labai miglotas teiginys jog priešas užėmė vidurį. Kas tai per strateginis objektas ir kaip jį nustatyti. Teigiate, kad: „Taip netikėtai užklupti ir be saugaus užnugario“, tačiau visiškai neseniai buvo parašyta, kad užnugaris gerai užminuotas. Tokių netikslumų kūrinyje yra labai daug. Reiktų būti atidesniam, daug kart perskaityti tai ką parašėte, ir tik tada publikuoti. Nesupykite, bet čia tikrai vaikotės vėją.

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2011-09-12 13:07:47

„nelemto kupsto ir vos nesusivarčiau, “ - nesusivarčiau?
Skaičiau pirmąsias dalis, dabar skaitau šią. Ir atrodo, kad niekas nepasistūmėjo į priekį. Tie patys klajojantys apmąstymai ir lakstymas po mūšio lauką. Trūksta kažko, kas skatintų paskaityti ankstesnes dalis. Kokio nors įvykio, kad norėtųsi surasti, kodėl taip atsitiko, paskaityti, kas buvo prieš tai.
Trūksta. Kažko tikrai trūksta.