← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/52274

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2011-02-04 23:34:13

Žaviuosi neparūkiusi

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-02-04 19:30:43

citata:
Nežinomas Dievas Parašė komentarų: 3 2011-02-04 - 12:04:32
Dėl žodžių reikšmės - mano giliu įsitikinimu,poezija nereikalauja žodžiuose ieškoti kažkokių atitikimų ir tikslumų - visa tai nereikalinga.

_____
štai sakėte; Tai ir sakau, kad poezija nieko nereikalauja, eilėraštis yra poezijos dvasioja arba ne; Tai gi, poezija nieko nereikalauja, arba poezija yra, arba ne.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-02-04 16:28:26

grožinėje literatūroje yra gatvės žargono išsireiškimai, keiksmažodžiai, šiaip gašlumas ar vulgarumas, tai tada reiškia du dalykus: vienas – kada tai būtina išraiškos priemonės, būtinos, nepamainomos, atskleidžiant gilią mintį, prasmingą mintį

Anonimas

Sukurta: 2011-02-04 15:36:23

Labai gerai. Neatsitrauk nė žingsnio :)

Vartotojas (-a): Nežinomas Dievas

Sukurta: 2011-02-04 12:04:32

Dėl žodžių reikšmės - mano giliu įsitikinimu,poezija nereikalauja žodžiuose ieškoti kažkokių atitikimų ir tikslumų - visa tai nereikalinga.Reikia suprasti, kad tai ne mokslinis referatas apie globalinį šiaurės meškų atšilimą.O aš nematau, nieko blogo dėl prekių pavadinimų vartojimo kūryboje - būtent,šiame eilraštyje jos visai tinka.O dėl prasmingumo ir to ''pigumo'' kuriuo labai mėgsta žaisti rašalo snobai, savo vienodose kritikose - čia negali būti jokios objektyvumo,tai jau kiekvieno žmogaus skoniui - kaip kad muzikos stiliai.Iš kitos pusės - ta prasmė nėra būtina geram eilėraščiui - užtenka kad tai būtų tam tikras jausmų, emocijų užšifravimas.O tokių kūrinėlių šitame tinkalapyje aš perskaičiau ne vieną.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-02-04 03:45:42

prasmingas nėra - yra demonstratyvus tai agresyvokos vulgariai ironiškos nuotaikos-emocijos išnašos literatūrinėje kalboje, kadangi nėra prasmingas.
O čia jau netraukia ir iki tos paminėtos nuotaikos emocinių išnašų literatūrišku kalbėjimu: (citatos)
"staugiu kaip narkomanas šuniukas"; "Tarsi mažasis laivo piratas, Išgėręs ''Fairy'' vietoj ''Koka-kolos''..."; "kodėl aš čiulpiu nervingai savo mažuosius pirštelius"; "Kodėl man melavo, kodėl išmokė rūkyti ne tik tabaką,bet ir žolytę..." citatų pabaiga
čia jau nutolo nuo bet kokios literatūros - skamba labai pigiai greičiau ne skamba, o tarška, kaip labai prastos firmos, transliuojantis muziką, kompaktinių diskų grotuvas, atkuriantis plastmasiškai barškančius garsus. Kaip apie grožinę literatūrą (kalbant apie pacituotus fragmentus) jau neina kalbėti – traktuoti kaip grožinę literatūrą ; Lėkščiau nė lėkšta - tokia raiška juose, nes ji visiškai tuščia - lėkšta ir tiek.

Anonimas

Sukurta: 2011-02-04 11:09:31

Įdomus darbas turintis savo atmosferą. Toks stilius man patinka. Tas laviravimas tarp "absurdo" ir "rimtumo" - išties mane gerai veikia.

Tik vienas klausimas: ar tu įsitikinęs, kad "spąstų sklindžių" - man rods tas žodis ne tą reiškia ;)

Anonimas

Sukurta: 2011-02-04 01:12:48

O man patiko. Toks su ryškia nuotaika. Tavo stiliaus. :)

Vartotojas (-a): Nežinomas Dievas

Sukurta: 2011-02-04 19:22:01

Atsakau į paskutinį komentarą: Aš nesakiau,kad poezija kažko gali reikalauti,tačiau aš sakau,kad kai kurie kritikai,reikalauja,kad tokio žanro kūrinyje kiekvienas parašytas žodis turėtų atitikti jo reikšmę,kuri išgalvota tokių pačių kritikų,kaip ir jie... Aš su tuok nesutinku,nes eilėraštis turi teisę likti eilėraščiu,o nebūti pakeistas į raketų gamybos vadovą. Kas dėl žargonų ir keiksmažodžių - eksperimentuojant rašyme,pasitaiko visko.Tačiau aš visada stengiuosi keiksmažodžius pakeisti į kokį artimą,normalų žodį.Kas dėl vulgarimo - tai yra šiek tiek neobjektyvi sąvoka,nes aš netikiu vulgarimo apibrėžimu - čia kiekvieno žmogaus skonis ir teisė asmeninei nuomonei.Kiekvienam žmogui šita sąvoka gali asocijuotis šiek tiek skirtingai.Ciutoju: ,,Jūsų tekstas prasmingas - nėra'' - tai nėra faktas,tai tik parodo kad būtent jūs nesupratote [neatradote] pasmės.O kitas žmogus ga atras.Galbūt niekas nesupras,nes prasmingumas poezijoje nėra būtinas dalykas.Tai kaip ir dainose,tėra jausmų/emocijų išraiška.o gal jūs man pateiksite ,,oficialų'' apibrėžimą?