← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/51855

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Cinamonas

Sukurta: 2011-03-15 14:09:21

Imu:)

Vartotojas (-a): galėtep

Sukurta: 2011-01-24 12:59:52

Ačiū, kad nepraėjote: pastebėjote, pakalbėjote, pamąstėte.

Anonimas

Sukurta: 2011-01-21 16:24:55

"nepasakęs" - keisčiau į "nesakęs"
"tarsi tavęs ir nėra" - irgi siūlau kažką daryt.

Šiaip idėją gal ir turi, bet silpnokai išreikšta. Reikia parako ;)

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-01-21 16:07:06

o gal čia apie Uosį, Eglės žalčių, o ne žmonių karalienės Uosį?.. (juokauju žinoma, kaip ir žemiau rašiusieji, o gal jie rimtai, tada liūdnoka, jei taip maždaug: "jei čia medžiui-Žiliui tai gražu, o poezijos lygis reikšmės neturi". Ir ką gali žinoti, gal bus galima bėdavotis ne tik emigracija lietuvių, bet ir maždaug: "nyksta Lietuvos poetai ir poezija, liko tik Donelaitis..." "Lietuva, būk laisva," bliaus banda staugs tauta, o prasmė?..) :D
dar gali būti ir /...stalčius/ toje kategorijoje, irgi nieko.

Vartotojas (-a): cedele9871

Sukurta: 2011-01-21 17:35:06

Teisingi žodžiai – skubėk lėtai.

Vartotojas (-a): ardas

Sukurta: 2011-01-21 15:07:32

Ar čia apie mūsų medį iš ŽŽ? :)

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-01-21 14:32:43

matote, yra tokia kategorija "prasmingas dienoraštinis įrašas" --- tai tos kategorijos esmė, kad tai lyg ir pamąstymai, o jie prasmingi, ne asmeniniai, maždaug "ką valgiau, ką gėriau, kelintą valandą tuštinausi, ar šlapinausi naktį, ar išmiegojau iki ryto, ir ant kurio šono miegojau, nuguliau sprandą ar ne..." ir tiek.
tau ja nėra prasmingas skaitytojui dienoraštinis grožinis literatūrinis tekstas.

Štai kodėl pagalvojau, kad tai, ką jūs čia publikuojate šiandien, tinka /Prasmingam dienoraštiniam įrašui/ (netraktuojant to eilėraščio, kaip, eilėraščio ar poezijos, o tik kaip prasmingą eiliuotą pamąstymą - individualų, bet ne asmenišką, galima pateikti skaitytojui.) Juk pavyzdžiui žmogus rašo literatūrinį dienoraštį, jis lyg ir asmeniškas, bet jei jis leidžia knygą,tai jau jis rašo prasmingą literatūrą - mintyse išsakytose, o savo gyvenimo epizodus naudoja kaip priemonę išraiškos, kad tas mintis ir apmastymus išsakyti. tai yra toksai žanras ir "prasmingas dienoraštinis įrašas" be tik jis būtų prasmingas, o ne kaip, pavyzdžiui, jau sakiau, //"ką valgiau, ką gėriau, ir su kuo miegojau"// - nes tada jis jau yra ne grožinė literatūrą. taip, kad aš sakau - šitas jūsų tekstas, kaip eilėraštis, skurdus, ar poezija, bet kaip prasmingas dienoraštinis pamąstymas - įrašas, gali būti, visai normaliai.

Vartotojas (-a): galėtep

Sukurta: 2011-01-21 13:44:47

Savo minčių neatsiimu, bet sutinku, kad formos trūksta. Išvada: beformį daiktą gali matyti tokį, kokį nori. Vadinasi, aš jį matau Tokį, jūs Kitokį. Ir taip turi būti. Tai tik įrodo, kad čia kūrybos nėra (tame eil.). Nėra kas idėjai suteiktų formą. Ačiū už pagalbą. Norėčiau išmesti šį "kūrinį" iš ekrano. Tik kaip?

Vartotojas (-a): galėtep

Sukurta: 2011-01-21 13:38:16

Na, meditacija yra mintys, o jos kai kam žadina jausmus, kai kam moralą.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-01-21 13:23:06

nematydamas medžio, medžio nenuversi - mat ant savęs gali užsiversti. Oi kaip turi žiūrėti...
O ką matai nuėjęs pavyzdžiui į kalakutų fermą, tai ne medžiai, tai jau gyviai. (šiaip žmogus dirbantis toje srityje, arba verslininkas, mato pašarus, kiek jų reikia užauginti (na ne eglučių mišką) bet rugių, ar kviečių, ar miežių, aš nežinau kuom juos šeria. Ir dar mato, ar apsimoka auginti, ar grūdus pirkti, auginant pavyzdžiui - kalakutus. Ir jei tu nematysi medžių juos augindamas kad nukirsti - pavyzdžiui eglutes, tai žinok jie gali ligoti užaugti - ir nebus nei medienos, nei eglučių, nei pinigėlių... Valgai mėsą, ką matai nuėjęs į fermą kalakutų?.. (baisu.)

Jūs norėjote eilėraštyje moralą išsakyti? nedarykite to, negi nematote kad poezija, eilėraščiai moralizuoti yra prasti, kaip po literatūriniai grožiniai meniniai kūriniai. aš kažkaip galvojau, kad jūs čia sau, medituojate į medžio - augalo, gamtos būtį tuo eilėraščiu. (dar norėjau pasiūlyti jį kelti į dienoraštinis įrašas kategoriją. Na Prasmingas d.į. kategoriją. o jei čia toks moralizuojantis - nu tai iš viso tuščias...