← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/51002

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Žiogas

Sukurta: 2010-12-22 20:22:24

pirmasis - tokia sunkiai apčiuopiama, pajaučiama poezija. antrasis stirpresnis.

ant slenksčio
trumpam
prisėda
jaukios
kalėdos
ten kur ir aš

:)

Anonimas

Sukurta: 2010-12-22 14:09:07

Ant Kalėdinių atvirukų tinka, o ar tai gerai ar blogai - spręsti kiekvienam savaip.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2010-12-22 12:58:29

aga, man irgi nepatinka tušti pamokslai, o pagrysta nuomonė - išsami, tai gerai.
Haiku man patinka, skaitytojau slapyvardžius Kaimynas, pažvelkit, koks puikus ir beribis iš keturių pirmų eilučių, kartu ir labai stabilus, koks gražus gruodis - dar vienas baigės... Ne?.. Kaimyne, ar nemiela po Saule gruodį jausti... mėgstu haiku, o čia puikus. Pasidžiaugiau, o jūs ką, niekas neužstrigo iš teksto. nei tos keturios eilutės. Tai haiku, ir jame daugiau nė visame eiliuje, nes eiliuje ribotumas. reik viltingų, reiškia buvo beviltiškli, o tik keturios - Štai koks gražus - tikras gruodis, dar vienas baigias... Ir kūnas link dulkės arčiau ir arčiau - gražus gruodis Ne?..
Man haiku šitas, labai.

Anonimas

Sukurta: 2010-12-22 12:54:20

Autorei,- na taip, įvardinta šių dienų aktualija
P.s. Šikart kvinta pakalbėjo ir pirmyn ir atgal, ne tai kad į vieną pusę...Labai geras komentaras.

Anonimas

Sukurta: 2010-12-22 12:49:45

TIkrai viskas keičiasi, gal tik išskyrus kvintą. Žiemą ir vasarą, pavasarį ar rudenį - Pamokslai, pamokslai, pamokslai.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2010-12-22 11:31:44

ir taip kiekvieną mėnesį, slenkstis į sekantį mėnesį, ir kas trys mėnesiai slenkstis į sekantį metų laiką, keturis kart, iki pradinio taško (360 kampu) - Saulės spindulio kritimo kampas keičiasi į Žemę, ir kiekviena diena jauki arba ne, kas kam jauku, kas kokį santykį turi į savo jaukumą, pyktį, meilę, džiaugsmą, laimę, nelaimę, ilgesį, liūdesį, bet esmė – pusiausvyroje, ir nėra slenksčio kur Žemės pusiausvyra slenkstyje į ne-pusiausvyrą, kaip nėra slenksčio kur Saulės pusiausvyra į jos nepusiausvyrą.
O kai kalbama apie ateinančius viltingus, tai mintijama apie besibaigiančius kurie beviltiški, o jei jie buvo puikūs, ko dabar laukt tų kalėdų - juk viskas kitime, viskas keičiasi ir Žemė tikrai - nė sekundei nusustos suktis, apie savo ašį ir Saulę. Mhmmm. O praeitais atėjo viltingi? ir Nuvylė, jei jau šiais Viltingi ateina. Na taip, galite neabejoti - metai nenuvils, jie arčiau ir arčiau sekančio reiškinio kuris yra reiškinio gyvenimas neatskiriama dalis. Tas reiškinys vadinasi - mirtis. Pavasaris ir lapai žaliuoja, ruduo – ir agonijoj visi dega. Va jei pavasaris – saulė kopia į zenitą, o pumpurai nesproginėja, vis tie patys pernykščiai lapai... Bet jei žydėjime pradeda gelsti ir kristi - vėl negerai... Juk šiais metais buvo viskas labai gerai, ir ruduo ir vasara ir pavasaris - o žiema, gruodžio mėnesį sniegu.
man tiek gražu:
Sniegas...
Šaltis...
Gruodas...
Baigiasi gruodis.
--- tik rašyčiau su kableliais, o po gruodo, brūkšnį dėčiau. Visa kita – nelabai. bet gal jus šie metai labai išvargino – nors pereitas kalėdas vylėtės, kad jie jums bus puikesni, geresni, vis blogi ir blogi, bet jie jus išvargino, tai viliatės sekančių? Na gal, tai jau individualu. man patiko keturios eilutės tik skyrybos ženklus kitaip sudėliočiau. va taip:
"Sniegas, šaltis,
Gruodas –
Baigiasi gruodis..."

Anonimas

Sukurta: 2010-12-22 10:55:19

Džiaukitės. :)

Vartotojas (-a): atkaklioji

Sukurta: 2010-12-22 10:08:17

Šventų švenčių...