← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/46670

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Judy

Sukurta: 2010-08-14 14:31:43

Vis kaskart nustebina ir stebina tavo gebėjimas rasti tokių originalių įvaizdžių, simbolių ir apskritai valdyti žodį...Žavu. O dar kai kai tas gebėjimas panaudojamas tikslingai, t.y kai tekstas ne dėl teksto, o kalbama, kad būtų pasakyta esmė. Sutinku su Rykšte. Neįtikėtina man atrodo nebrandaus trijų dienų barzdelės savininko lingvistiska ir apskritai mąstymas.....Nors žinoma kad išorė dažnai būna apgaulinga. Tačiau galbūt stipresnis efektas būtų, jei jaunuolis tiesipog būtų įdėmiai klausęsis filosofo- senio 0 išminčiaus kalbos, o po to būtų apsisprendęs - trumpai ir paprastais žodžiais išlieti širdį apie tikrąjį save ir ištrinti tai, kas netikra - pažįstamų pažįstamus......Gramatika - kUkū, perlYsęs.

Anonimas

Sukurta: 2010-08-07 02:45:24

Smagus skaitymas. Liux tekstas. Žaviuosi ir rekomenduoju.

Anonimas

Sukurta: 2010-08-06 23:05:36

Perskaičiau kūrinį ir komentarus. Na, tijrai nesuprantu komentavusiųjų teiginio, kad senis per protingai kalba. Bandžiau skaityti atidžiau, ir pasidariau išvadą, kad tas senis yra kur kas protingesnis ir galbūt žymiai daugiau išprusęs nei mes. Nekyla abejonių, kad tai žmogus perskaitęs ne vieno filosofo darbus. Taip, jis dabar tik eilinis pijokėlis, ir kalba su tokiais kaip jis pats jų (pėasigėrusių pašlemėkų" leksika. Bet štai randa su kuo pafilosofuoti ir Senis staiga atgyja, užsidega ir kalba tai ką žino, ką patyrės savo praktika. Tai apie ką jis niekados nekalbėtų eilinėse bomžų išgertuvėse. Jaunimasm gal ir neprisimena, bet aš žinau nemažai istorinių faktų kuomet išsilavinęs, protingasžmogus dėl vienokių ar kitokių aplinkybių nusirisdavo į šį baisų liūną, tačiau viduje, giliai nuo visuomenės, purvinais, alumi persisunkusiais draiskalais slėpdavo savo puikų intelektą. Na, toli neieškokim, Imkim, kad ir Paulių Širvį. taigi kūrinyje (mano manynu0 viskas labai tvarkjoje, o ypatingai su psicologiniais dalykais.

Vartotojas (-a): aizbergas

Sukurta: 2010-08-06 13:45:13

Na jie nebuvo girti mužikai, bent jau tikiuosi :) Gal ir "per protingi"... jei taip išėjo, kad ne proto ribose "per protingi", tada priimu kirčius... :)

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-08-06 11:07:50

Taip, degtinė paaiškintų "aukštąsias frazes", tačiau tokių žodžių, kokiais čia kalba veikėjai, tokių sakinių girtas vyras nelabai surezgztų, jeigu blaivas taip nemoka :) Tiesiog kai kurie žodžiai "per protingi", jeigu galima taip išsireikšti.

Vartotojas (-a): aizbergas

Sukurta: 2010-08-06 09:55:03

...nežinau ar tai pateisinama ir toleruotina, bet už savo veikėjus neatsakau, nes jie yra pilnamečiai :)

Vartotojas (-a): aizbergas

Sukurta: 2010-08-06 09:50:13

Ir dar, dėl "aukštų frazių" (konkrečiai dėl netikroviško peršokimo prie jų)... Galiu sutikti, kad gali pasirodyti, jog trūksta logikos... tačiau, šiuo atveju, nepaskutinėje vietoje yra litrinio plastmasinio butelio su degiu skysčiu faktorius, o tai, žinau iš savo patirties, dažnai lemia tokius nepagrįstus minčių šuolius ir perėjimus į "aukštas frazes", jog kitą dieną ne viską ir atsiminsi :D

Vartotojas (-a): aizbergas

Sukurta: 2010-08-06 09:43:26

Sutinku su Rykšte, nes pradiniame variante visa kalba ir buvo Senio :) Šiuo atveju, galimas ir kitoks interpretavimas, kurio aš nedetalizuosiu, tik galiu pasakyti, jog labai dažnai išorė yra apgaulinga, o be to žmoguje neretai atsiveria tokie dalykai, kokių jis pats savyje tūnant niekada nė neįtarė. Tad galiu šiek tiek „užstoti“ apsakymo veikėjų dialogą ir jaunuolį, kuris kažkodėl šiek tiek buvo nuvertintas :) Kritiką priimu ir manau, kad ji yra pagrįsta. Dėkui.

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-08-06 09:23:38

Istorija ir asociacijos į pažįstamų sąrašą kėlė šypseną. Tačiau kai staiga taip netikroviškai veikėjai ėmė kalbėtis "aukštosiomis frazėmis", tekstas, mano akimis, kiek nukrito žemyn. Neatrodė, kad vaikino galvoje suktųsi tokie žodžiai, tokios frazės, tokios mintys. Paprasčiau būtų atrodę, jei tik paslaptingasis Senis būtų pakalbėjęs apie tai, padaręs vaikinui įspūdį, pakeitęs jo požiūrį. O dabar skaitytojas per daug sugluminamas. Tas dialogas tikrai neįtikimas.
Visa kita - puiku. Prie gramatikos, rašybos ar skyrybos neprikibsi, stilius savotiškas ir smagus. Tik dėl to dialogo, kartojuosi, gerai pamąstyčiau.

Vartotojas (-a): aizbergas

Sukurta: 2010-08-05 22:28:01

Prozaikui: Dėkui už palinkėjimus. Ir Jums linkiu to paties. Tekstas yra paprastas kaip „Saint George“ cigaretė - matyt per daug įmantriai skaitėte. Kad galima ir dar paprasčiau ir geriau - visada sutinku. Parašykite. Bet argumentuoto komentaro „išspausti“ šį kartą Jums tikrai nepavyko. Sėkmės.