← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/44644

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2010-06-01 20:23:02

Dar sykį nepykit. Gerai, kuomet jausmai plūsta. Gerai, kad tada neverkiam, nesinervinam ar nedarom kažko neapgalvoto - tegul tai išsilieja žodžiuose. Na, nepasakyčiau, jog čia kratinys. Mintis yra, bet ji nesukoncentruota, tai lyg kalbėjimas iš savęs, kai negali savęs kontroliuoti. Aš tik parašiau tai, kas, mano manymu, yra būtina norint kurti geras eiles. Ir man dažnai tokios nepavyksta. Kas iš to, kad geri komentarai, bet juk jaučiu, kad jie yra avansu arba už kažką praeito. Bandyk giliau kabinti, tau pavyks, tikrai pavyks. Neliek visko iš eilės, bet sukaupk ir paversk savo jausmus vaizdais. Nebijok, kad tai atrodys neįprastai, gal tie pasakymai bus lyg išplaukę iš pasąmonės. Tai ir yra gerai, tai jau šlifuotas deimantas. Tu tikrai sugebėsi, nes to nori. Ir turi juk ką pasakyti, turi jausmo. O tai ne kiekvienam duota, ne kiekvienas moka tai išreikšti. Sėkmės.

Vartotojas (-a): spika

Sukurta: 2010-06-01 17:33:00

Taip , tai ir yra žodžių žaismas, taip bandžiau perteikti užplūdusias naktines nuotaikas, perteikti susirinkusias galvoje mintis, nekreipdama dėmesį į jokias taisykles, galvojau taip- kas širdyje , tą ir perteiksiu.Gavosi kaip minčių kratinys. Bet man taip norėjosi rašyti visai laivai, nekontroliuojant save.O su Jūsų kritika- sutinku, teisingai pastebėjot ir tikrai nepykstu.Ačiū .

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2010-06-01 16:52:05

Paprastai nekritikuoju, o stengiuosi rasti eilėse ką nors gero. Dabar darysiu atvirkščiai. ;) Kartais ir man toks noras kyla. 1. Eilės, kuomet jų eilutės susideda vos iš 4-5 žodžių, negali būti tokios ilgos. Ta prasme, gali, bet nesiskaito, patikėkit, kad ne. 2. Jei jau rimuoti, tai rimuoti, o ne šiaip, pagal paskutinę raidę ar galūnę. Rimavimas irgi turi savas taisykles, kurių reikia laikytis. Nerodysiu konkrečių vietų, nes jų čia apstu. 3. Šis eilėraštis tėra žodžių žaismas. Pasitaiko ir man, kad negaliu jausmo perteikti, būna taip... Tačiau tuomet bent jau stengiamasi parašyti kažkokių netipinių ar netradicinių vaizdinių, kažkaip originaliau išsireikšti. Dabar gi viskas banalu, girdėta, rašyta. tarkim, žodis /daina/ čia net išliksniuotas... Ir dar eilutės pabaigoje. Bandykit suskaičiuoti, kiek kartų jis parašytas... Kaip ir /naktis/, kaip /dangus/... Raskite šiems žodžiams sinonimų, išreikškite mintį netiesiogiai. Jei jau tai nepavyksta, tuomet gelbsti nepriekaištingas rimas. Čia nėra nei to, nei to. Nepykit, bet yra kaip yra. Rašykit ir pavyks. Bet nerašykit dėl skaičiaus, iš reikalo ar kuo daugiau. Tai nepadės, nes eilės turi eiti iš vidaus. Dar kartą nepykit, bet patikėkit, žinau ką sakau.

Anonimas

Sukurta: 2010-06-01 16:40:59

Maloniai nustebino. Skamba kaip daina. Tik mintis 6okin4ja vis į kitą posmelį, sunku dainuoti būtų. Labai grakštus eilėraštis.