← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/41704

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): paukščio sparnai

Sukurta: 2010-03-12 22:01:16

Ėėėėė...wow.

Vartotojas (-a): kristyan

Sukurta: 2010-03-12 15:49:54

Lyrinis psichologinis pasakojimas pirmuoju asmeniu apie paauglės gyvenimą. Jausmus ir jutimus taikliai perteikia meninės priemonės. Jos reprezenuoja ir meto kultūrinį kontekstą, ir gyvenamosios epochos socialinę aplinką. Pasakojimas įtaigus, ne naivus. Analizuojami gana sunkūs egzistenciniai klausimai - gyvenimo prasmė, santykis su pasauliu, santykis su savimi ir šeimos nariais. Iškeliama paauglės vienišumo problema, gyvenimo trapumo, praeinamumo, ieškoma atramos taško. Gyvenimo reliatyvumas sulyginamas su porcelianu. Į save ir aplinką žvelgiama per ironijos ir saviironijos prizmę. Užkliūtų kiek per dažnai besikartojantys sudėtiniai prijungiamieji sakiniai. Nuostabus darbas.

Vartotojas (-a): Maja

Sukurta: 2010-03-12 13:37:35

Labai patiko dialogo kūrimo būdas. Įvaizdžiai pasirinkti puikiai. Nesu prozos didelė žinovė, bet man visai ši novelė patiko. Trys kartos ir neblogai pasirinktas įvaizdis, per čia gerai pamokai pagrindinę heroję, o skaitytojui leidi savaip apsvarstyti šią situaciją. Viskas puiku, pirmyn mergyt!!!

Vartotojas (-a): semema

Sukurta: 2010-03-12 13:17:37

taip , nelaimingi žmonės, kai nejaučia pašaukimo laimės tarnauti ....
atskleista tarpusavio santykių krizė, ir motinystės naštos.... /psichologinis momentas - blyneliai į lovą tik gadina reikalą... mama nori jaustis reikalinga, o dukrą tai tik suerzins/

Anonimas

Sukurta: 2010-03-12 11:55:29

Sveiki. Tai ne ,ano skiltis, tad jei nepatiks pastabos tai ir dėmesio nekreipkit.
Pirmiausiai užkliuvo auditas. Ne pats žodis, bet jo panaudojimas (gyvenime auditą). Gal geriau gyvenimo auditą? Čia: \"Apskritai, dažnai jaučiausi...\" O kam tas (apskritai), ar juo suteikiama kokia nors papildoma informacija? Mesčiau lauk. Kažin ar geras žodis tas (akiplotyje) gal akiratyje, gal dar kur? Žodžiu čia nesu tikras ir savimi. Čia keisčiau žodžių eiliškumą, o tuo pačiu atsisakyčiau nereikalingo žodžio (kažkur) nes pasakoma jog prie ausies: \"– suklykė telefonas kažkur netoli ausies\" bandyčiau sudėliot itaip: Netoli ausies suklykė telefonas. Kiek kliūna garsesnis balso tonas. Matot, tonais matuojamas garso aukštis ( Do, re it tt) bet ne stiprumas \" Įkandin sekė visai didokas šuva..\" O kam tas visai? Ar neužtenka didokas? mesčiau lauk.\"nubidzeno\" gal nubinzeno?
Neimant dėmėn to ką parašiau anksčiau, šis kūrinys vienas iš nuostabiausių skaitytų čia darbų. Tikrai nesitikėjau šitokį darbą rasti moksleivių Kūryboje. Suaugusių kategorijoje daugeliui nosis nušluostytumėt. Kiek dūšios įdėta, kokie tikroviški dialogai? O ką kalbėti apie tokios opios kartų problemos išgvildenimą. Menišką, netikėtą, bet velnioniškai išmintingą kūrinio pabaiga, Ačiū Jums būtų per mažai. Esu sužavėtas.

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-03-14 23:15:34

\" „Pakeliui mums, – pagalvojau“\" - kabutės po tiesioginės kalbos;
\"Nežinau kiek laiko stovėjau ir žiūrėjau į užšalusią upę, kiek laiko atjungiau nuo savęs gyvybės palaikymo aparatus. \" - kablelis po \"nežinau\";
Po brūkšnio, reiškiančio tiesoginės kalbos pradžią, reikia tarpo.

Man patiko šis jūsų tekstas. Stiprus. Ir kalba spalvinga Pritariu kristyan - gal kiek užkliūna besikartojantys prijungiamieji sakiniai. Tačiau visuma puiki.