← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/39528

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2010-01-28 14:01:49

Žadinanti smalsumą pradžia :)

Vartotojas (-a): Raktažolė

Sukurta: 2010-01-17 00:22:11

Įdomu. Mėgsti kartoti tuos pačius žodžius, nors nė kiek neabejoju, kad Tavo žodynas realiai daug platesnis. Jei darai tai specialiai, reiktų pasistengti, kad kiekvienąkart panaudojus prieš tai buvusiame sakinyje tą patį žodį, jis suskambėtų naujai, įgautų kitą prasmę. Dabar yra vietų (daugiau tokių pirmoje dalyje), kur noris tiesiog parinkti kitus žodžius. Nežinau, ar specialiai, kas antrą pirmos pastraipos eilutę pradėjai žodžiu Ji, bet įspūdį padarei. Iš tiesų priverčia susimąstyti, kas ta ji, bet... Iš tiesų įdomią stilistiką ,,numuša'' vėliau, kai tik kalbama apie pagrindinę veikėją užkeiktai kartojami Emanuelė ir Ji. Juk nieko nenutiks, jei kartą kitą ir neįvardysi kas atlieka veiksmą, kai nėra įvesta jokių kitų veikėjų - ir taip aišku apie ką kalbama. Logika nesugriūva, o tekstas lieka sklandesnis. Ir, žinoma, pradžios Ji prikaustantis efektas sustiprėtų.
Ypač patiko Emanuelės ir skaitančio žmogaus santykio kambaryje aprašymas ir viską gražiai užbaigiantis paskutinis sakinys.

Vartotojas (-a): Enėjo duktė

Sukurta: 2010-01-16 23:29:47

dėkoju :)

Vartotojas (-a): MoneLi

Sukurta: 2010-01-16 23:26:25

Manau, kad pradžioje per dažnai kartoji žodį "buvo"... Aš tavo vietoj paieškočiau įdomesnio būdo aplinkos aprašymui. Pvz.: "Tapetai BUVO apdriskę, su keistais ornamentais, gelsvai žalsvi. Viskas BUVO sena ir apgadinta, išskyrus langą. Tik langas čia BUVO naujas." (galima pakeisti) ---> "Sienas dengė apdriskę tapetai, su keistais ornamentais gelsvai žalsvos spalvos fone." ir pan.
Antroji dalis man patiko daug labiau. Radau vietelių, kurios man pasirodė labai originalios: "Žmogus tiesiog atėjo paskaityti. Laimingas, kad gali skaityti. Ji pati skaitydama nieko negalėtų suprasti. Dabar. " ir ne tik. Palaikau Tave visom prasmėm, rašyk, kurk ir tobulėk (: o aš su malonumu skaitysiu.

Anonimas

Sukurta: 2010-01-16 23:25:42

Aprašymai gražūs, per daug neapsunkinantys ir tikrai lengvai skaitosi. Galva neveikia, tai daugiau nelabai ką galiu pasakyti, tiesiog palauksiu daugiau ir jau manau tada bus galima ir išvadų ar pastabų pažerti.