← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/37322

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Raktažolė

Sukurta: 2009-11-03 00:06:03

Daug tiesos pasakyta, pritariu jūsų mintims. Reikia skatinti patriotiškumą, tik dauguma net nežino, kas jis yra. Ironija ir radikalūs skatinimai, deja, neveikia... Liūdna, bet dauguma gyvena per kišenę geriausiu atveju savo šeima/ gimtine apsiribodami.

Vartotojas (-a): Santaja

Sukurta: 2009-11-02 16:05:03

patriotiškai ;)

Anonimas

Sukurta: 2009-11-02 13:15:08

Vėliavą nesunku iškelti - sunku per kasdienybę nešti...pasakė kažkas iš poetų...
O A.Juozaitis ir šian - puikiai rašo :)Išlieka ir išlaiko ypatingus santykius tarp tautų ir pagarbą ten- Karalių mieste :)
Skroblai, reik tikėti .

Anonimas

Sukurta: 2009-11-02 12:26:30

Taigi, ne kartą suabejojau lietuviškos žiniasklaidos (euro)matymu: prancūzas į Gavrošos šalį neįsileidžiantis Coca colos ir savo rūgpienio fermoje keikiantis anglus bei vokiečius yra patriotas, o lietuvis, švenčiantis savo šalies sostinės išlaisvinimo jubiliejų - nacionalistas.
Puikus straipsnis. Primena Juozaičio pasisakymus prieš 16-ka metų.

Vartotojas (-a): giedrex26

Sukurta: 2009-11-02 11:14:09

...aktualus ir reikalingas straipsnis...sutinku su išsakytomis mintimis...reika tikėti, kad dar neišnyksime
globalizmo liūne...

Vartotojas (-a): SalaDrugelis

Sukurta: 2009-11-02 10:23:10

Visiškai sutinku. Patriotų Lietuvoje tikrai yra! Bet kodėl patriotiškai nusiteikęs jaunimas visada akcentuojamas kaip nacionalistai? Ir išties tame galima jausti norą sumenkinti. Problema yra didelė.
Dabar netgi tautiškumas dažnai prilyginamas rasizmui ar diskriminacijai. Absurdas! Visuomenės, valstybės požiūris yra kažkoks iškreiptas. Apie tai reikia labai daug kalbėti.
Gerbiu tuos, kurie prabyla...

Anonimas

Sukurta: 2009-11-02 08:20:49

Visų pirma, besąlygiškai pritariu teiginiui, kad tautiškumas tai ne provincialumas ar uždarumas, bet savo vertės, garbės ir lygiateisiškumo suvokimas.
Su kai kuriom mintim ne visai sutinku, manau kiek kitaip. Tautiškumo jausmu, kaip ir daugeliu lietuvių išsaugotų vertybių, pasinaudojo tie, kam mūsų iškovota nepriklausomybė buvo naudingiausia, t.y. revoliucija dar kartą surijo savo vaikus. Tai ne nauja. Dabar susiformavusioje visuomenėje vertybėmis tapo visai kitos savybės - sugebėjimas praturtėti nesvarbu kokiais būdais, apgauti, pralenkti, susikurti įvaizdį, nesvarbu, kad jis visai neatitinka esmės. Kažkas panašaus atsitiko ir su tautiškumu - jo vėliava tebemojuoja tie, kas jau seniai tautiškumo nebelaiko vertybe - todėl, kad patrioto įvaizdis naudingas, bet tikrieji patriotai tai perprato ir nusivylę paskui tą vėliavą nebeina, jie buvo ir lieka patriotai, tik nebesiafišuoja, o ir kovoti tarsi nėra su kuo - nejau su savais, reikalas beviltiškas, jų, lžepatriotų, neperrėksi ir dar kaltas liksi.
Valstybė tapo pragmatišku liberalu, kuri moralines vertybes, jų tarpe ir tautiškumą, propaguoja tik tiek, kiek tai naudinga, tas pats ir su Bažnyčia, kuri didele dalimi maitinasi iš valstybės (net SODRO's mokestį už kunigus moka valstybė).
Nekaltinu kažko, abstraktaus, neįvardinto, atvedusi mus į tokią realybę - tai padarėme mes.
Vaikeliai mūsų, gyvenimui gimę,
Žudikai, sukčiai ir narkomanai,
Ar teisti jus, ar maldaut atleidimo
Už tai, ką su jūsų karta padarėm?
Aš lieku optimiste - gyvenimas eina sinusoide...