← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/35708

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): eglute7

Sukurta: 2009-09-01 21:56:23

...kokia šiandien yra mokykla – tokia rytoj bus valstybė.

Pritariu Autoriui. Labai skaudu matyti uždaromas mokyklas, ligonines mažesniuose miesteliuose. Kaimo vietovės tuštėja taip sparčiai, kad darosi baisu... O kiek jaunimo išsibarstė po užsienius, išvyko mokytis? Iš jų sugrįš tik mažuma. Nors liūdna, tikėkimės sulaukti geresnių dienų. Su Rugsėjo pirmąja!

Vartotojas (-a): Karilė

Sukurta: 2009-09-01 19:23:11

O kaip gera šioj erdvėj šia tema diskutuoti, ačiū Skroblui :)
1.Dėl kaimo mokyklų. Ir taip, ir ne. Nostalgija graži, aš pati baigiau kaimo vidurinę, po to trejus metus kaime dirbau. Bet...kai lituanistės gaudavo paskyrimą į kokį užkampį...jūs nežinot,kiek jos verkė... kokius jos laiškus rašė.... kokia tai kančia būdavo jaunam žmogui...kiek jų tapo niurzgėm nieko nesidominčiom, ištekėjo už traktoristų...prasigėrė...ai, nereikia tų dalykų prisiminti, tai skaudūs faktai... kiek juos beidealizuotume...
2.Dėl pagarbos mokytojui. Ar mokytojas, ar gydytojas, ar kitas žmogus -pagarbos vertas tiek, kiek nusipelnė, kiek gerbia kitus. Ar šiuolaikinam jaunam IT pasaulio žmogui mokytojas begali duoti tiek, kiek prieš 60 metų?... Pagarbą reikia pelnyti dabar kuo kitu..
3.Nemėginkit aiškint, kad dabar jaunimas blogesnis negu anksčiau, nes nebediskutuosiu, o muštis pradėsiu :) Keli neprižiūrėti ir savo chamizmą demonstruojantys viešai - tai ne visa jaunuomenė. SU JAUNAIS DIRBTI LABAI GERA, nes jie racionalūs, nesusireikšminę, veržlūs, tiesūs.
su Rugsėjo pirmąja visus :)

Vartotojas (-a): Ferrfrost

Sukurta: 2009-09-01 14:53:34

Pritariu Svyruoklei:( Koks dabar jaunimas, dauguma mąstyt net nebemoka, galvoje rugsėjo - osios bambaliai ir cigarėtės. Mokytojams dabar tikrai nepavydžiu, nes mokiniai kaip žvėrys nieko negerbia ir nenori jie žinių. Mokykla jau nebetapo autoritetų, nes autoritetas tusai, pjankės, narkotikai. Džiaugiuos ir sveikinu dar jaunus žmonės, kurie netapo to aukomis.

Vartotojas (-a): Svyruoklė

Sukurta: 2009-09-01 14:27:29

Labai skaudi tema. Sunku skaityti žodžius, kad dabar Lietuvoje visko per daug. Jaunimas išvažiuos, pagyvenę išmirs. Nereikės mokyklų, mokytojų, dėstytojų, ligoninių, gydytojų. Liks saujelė lietuvių, kurie, įsimaišę tarp kitataučių, palaipsniui ir visai išnyks. Verkti norisi, bet... SU RUGSĖJO 1-ąja!

Anonimas

Sukurta: 2009-09-01 13:23:02

...labai gražiai aprašyta. Toks didelis noras mokytis buvo Autoriaus, kad net mokytojai suminkštėjo širdis -įrašė į pirmokėlių sąrašą dar neturintį septynių metų :)
Skaičiau su malonumu. Gaila , kad mažinamas mokyklų skaičius kaimo vietovėse, kuo kalti vaikai?

Vartotojas (-a): klevas

Sukurta: 2009-09-03 15:29:59

Labai aktuali publicistika. Plati tema diskusijai.