← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/33342

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2009-05-15 17:39:47

Nelabai įtikinantis. Labai užsižaista su gėrimo procesu, dėl to kenčiai ir istorija, ir veikėjai. Jie visiškai neatskleidžiami: grupelė alkoholikų be jokio veido, vienodų, pilkų - o alkoholikai visada turi savo charakterį. Žodžiu, su teksto turiniu reiktų padirbėti, o dabar keletas skyrybos pamokėlių:
veiksnys nuo tarinio kableliu neatskiriamas;
šalutiniai sakiniai skiriami kableliais iš abiejų pusių;
tiesioginėje kalboje, po veikėjo žodžių taškas nededamas, kai toliau tęsiama autoriaus tekstu: turi būti kablelis, tada brūkšnys, pvz, - bėk greičiau namo, Maryte, - šūktelėjo Kristijonas;
'Bei' reiškia visiškai tą patį kaip ir 'ir', todėl nereikia prieš jį dėti kablelio jungiant vienarūšes sakinio dalis, kai 'bei' minimas pirmą kartą, - pirmai pradžiai tiek.

pirmąją moterim --> pirmąja
stovinčiam ant kelių --> skamba labai nelogiškai, geriau - klūpinčiam.

Vartotojas (-a): Santaja

Sukurta: 2009-05-15 09:19:42

labai gyvas paveikslas, pasijaučiau, lyg pati kur kampe tūnočiau, ir viską stebėčiau iš šalies. puikiai įtraukė ;)

Vartotojas (-a): Sutemų Sesuo

Sukurta: 2009-05-15 09:13:18

Dėkoju už Jūsų kūrinį.Tema girtuoklystės ir moters gal net aštresniu kampu yra šių dienų kaime įžvelgta. Tai tema, kuri vis nesprendžiama aukštesnio lygmens institucijų, atiduota kaip savieigai, kuri puikiai pavaizduota kūrinyje, skaičiau kaip tikrą šio laikmečio dokumentiką su grožinei literatūrai priimtu „apvalkalu". Sėkmės kūryboje.

Moderatorius (-ė): Goda

Sukurta: 2009-05-15 09:03:16

Lengvu tokiu braižu, su atlaidžia šypsenėle perteiktas paveikslas, išryškinta šviesioji Anastazo pusė, tarybinio kaimo (ir ne tik) aktualijos:)

Anonimas

Sukurta: 2009-05-15 08:46:49

...gerai pasijuokiau...protingas tas Perkūnėlis, žino kada grūmoti...prisiminiau: " vyrai gėrė vyrai gers kol žemelė atsivers, kai žemelė atsivers, vyrai ant griuvėsių gers " :)
...gerai Tau sekasi girtuoklėlus pakedenti...patiko :)