← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/18986

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-11-09 09:19:47

"Medicinine" tematika kadaise daug rašė lietuviškos fantastikos kūrėjai Vladas Minius ir Loreta Latonaitė. Tačiau ir taviškis kūrinys originalus, patrauklus skaityti, nors kai kurie dalykai ir šiek tiek senstelėję, jei vertintume tik fantastinių idėjų originalumą. Šį fantastiniį kūrinį vertinu teigiamai, ne vien dėl to, kad dažniausiai apsidžiaugiu negausioje fantastikos skyrelio krūvelėje radęs naujų tekstų.

Anonimas

Sukurta: 2007-12-07 09:55:59

"Personalas bėgiojo po ligoninės aukštus, kažką šaukė, kažkam skambino, kažką darė" ---- kai daug "kažką" daro, paprastai sudaromas nesvarbumo pojūtis. Šį žodelį reikėtų vartoti nedidelėm dozėm, kai nieko svarbaus nevyksta.
"Matyti, jog jų medicina ir technika pažengė daug šviesmečių pirmyn" --- šviesmečiai ir metai - ne tas pats.
Dabar dėl siužeto.
Vienintelis originalus dalykas čia - pranešimo perdavimas tokiu gana drastišku būdu. O įgyvendinimas tai nekoks. Visų pirma, visiškai neaišku, apie kokius metus kalbama. Jeigu apie ateitį, tai KAM chebrai reikėjo statyti paskubomis laivą, kai jų ir taip turėjo būti?
Jeigu apie dabartį - laivo per 30 dienų jie nebūtų suspėję pastatyti.
Antra - KAM laivui reikėjo pakilti ir sugrįžti be jokių rezultatų, vien tik išpyškinus savo įgulą? O gal jis vis dėl to pasiekė tuos "ateivius" ir kažką nuveikė?
Manau, svarbesnioji dalis buvo kontaktas su besišaukiančiais pagalbos, jų tikslų išsiaiškinimas ir atskleidimas. Tuo tarpu autorius rūpinosi tik ištinusiomis smegenimis, kontaktui skirdamas kelias užuominas, iš kurių nieko suprasti neįmanoma. Reziumė - idėjos įgyvendinimas prastas.