← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/17742

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-10-02 02:42:24

Neminėjau chorvedžių vargo suburiant chorą nedideliame miestelyje. Tai galbūt dar sudėtingiau. Ir nenorėjau sumalti "į miltus" šių žmonių pastangas dirbant šį darbą. Suburti fantastų klubą netgi nemažame rajono centre (tokiame kaip Telšiai) tikrai nemažai pastangų ir kantrybės reikalaujantis užsiėmimas. Visų pirma:
1. tai labai specifinė veiklos sritis,
2. tik skaitančių fantastiką dar galima surasti, tačiau ką nors veikiančių daugiau - tikrai nedaug. Pavyzdžiui, ar labai daug mūsų svetainėje rašančių fantastinius kūrinius? Tikrai mažokai.
3. provincijoje pagrindinė bėda yra ta, kad fantastika domisi daugiau tik jaunimas, todėl šis baigęs vidurines mokyklas arba gimnazijas greitai išvyksta studijuoti arba net gyventi kitur. Todėl kiekvienais metais man tekdavo vėl iš naujo ieškoti naujų narių, ypač jei buvę fantastikos mėgėjai būdavo iš 11 - 12 klasių.
Štai kodėl ne kiekviename mieste ir miestelyje gyvuoja panašūs klubai - paprasčiausiai ne bet kam kyla noras užsiimti tokiu sudėtingu visuomeniniu ir daugeliui neaiškiu, sunkiai suvokiamu darbu.
Atsiprašau gerbiamo Kaimyno, jei įžeidžiau. Kitos jo pastabos yra teisingos. Kūrinys nėra pakankamai gerai parašytas, nors mintis yra.

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-10-01 18:35:18

Šį kartą pro humoro prizmę parašiau kaip maždaug prieš 13 - 15 metų gyvenau, kai vienu tarpu nebuvo jokioTelšiuose fantastų klubo ir atrodė, kad yra pati pasaulio pabaiga. Provincijoj visais laikais bet ką (ne vien tik fantastų klubą) labai sudėtinga organizuoti, nes susiduriama su problema iš kur gauti nevienadienių bendraminčių. Čia ne paprastą liaudies ar bažnytinį chorą suburti :). Va, todėl ir kilo mintis parašyti tą tekstą