← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/16477

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Judy

Sukurta: 2007-08-24 13:57:26

liuks.trumpai ir esmingai

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-08-24 02:44:17

Labiau čia primena trumpą novelę, prozos miniatiūrą su dialoginiais intarpais, o ne tradicinį dramos kūrinį. Tačiau užuomazga yra ir pakankamai sudominanti.

Vartotojas (-a): aizbergas

Sukurta: 2007-08-23 08:19:05

Vlabur: "Taip, dialogas – kaip iš gerų ateistinių kūrinių."
Absurdas, nesuprantate, ką sakote.

Vartotojas (-a): Vlabur

Sukurta: 2007-08-22 20:14:45

Kūrinys: toks iš neužbaigtų rankraščių.
Taip, dialogas – kaip iš gerų ateistinių kūrinių.
O nekilnojamas turtas: klykianti reklama, taip sakant, modern...

Vartotojas (-a): aizbergas

Sukurta: 2007-08-22 15:56:20

Drama ne žanrine prasme. Tiesiog neradau kam priskirti.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-08-22 15:41:44

Taip taip turtas reikalingas gyviesiems, turintiems kūną, ne tik sielą, o būnant tarp gyvųjų noras valdyti gyvuosius, valdžiai reikalingas turtas, o kaip sielas tas valdysi, juk jos visos sulindusios į kūnus, tik per kūną; protingas kunigas, o magnatas tai keistai taip, reikia būti nekvailu, kad sukaupti ir valdyti turtą, ypatingai tokioje visuomenėje kurioje jis groja pagrindiniu smuiku, na ir jis tai turėjo, o va testamento neparašė, kažkaip jo proto ( toje veikloje) galai nesusiveda. Tai toksai truputį trūkumukas, kad jis gyvendamas negalvojo, kaip valdyti savo turtą, kad ant jo uždėti savo valią dar ir po mirties. Tačiau, kadangi pasakojimas komiškas, satyriškas, ne drama, viskas sueina. man linksmiausia vieta, nu smagiai juokiausi su garsu:

citata"- Kunigėli, mano mielas, ką man daryti su nekilnojamu turtu? – nuolankiai paklausė pasismerkęs ligonis.
- Atgailauki, mano avele, – ramiai atsakė kunigas.
- Kodėl turėčiau, senas ožy!? Juk nieko blogo nesu padaręs lyg ir...
- Kad Aname pasaulyje būtų lengviau gyventi.
- Man ir šiame pasaulyje labai gera... Bet kaipgi nekilnojamas turtas? Kaipgi nekilnojamas turtas? Kaipgi MANO nekilnojamas turtas?!! – beveik merdėjo transcendentiškai susirūpinęs žmogus."; ------- citatos pabaiga
o šiaip jau taip yra, kad prisirišimas prie žemiškų dalykų per gyvenimą kiekviename įvyksta, į ką jis daugiausiai savęs savo širdies yra įdėjęs; magnatas įdėjo savo širdį į savo veiklą, tai jau jo, kitas įdeda į artimuosius ir negali su jais skirtis, o iš tikrųjų gal tie artimieji praeitą gyvenimą didžiausi priešai buvo, atėmę iš jo jo ten buvusius artimuosius. Įdomiai taip mes visi kiekvienas per savo kabliuką prisirišame prie žemiškų dalykų kaip prie visiškai absoliučių, o tai tik dalis absoliuto. Ir visa tai tame jūsų trumpulyje prozoje yra. Man patiko, kad juokingas.
Dar smulkmena viena, žodis /nelaimėlis/ charakterizuojant herojų, mano manymu netinka; /nelaimėlis/ tai kurį visą gyvenimą persekioja nelaimės, O jam Ąžuolui, gyvenimas patinka, jis ne nelaimėlis, arba "nelaimėlis" - rašyti kabutėse, tada fainai pasiteisina, ir dar giliau ta mintis užkabinama, (ar jis nelaimėlis, ir kas ta laimė...) nes toliau aprašyti jo patalai, o gale, jis pasako: "man ir šitame pasaulyje gerai"; nelaimėlis kliūva, bet tikrai smulkmena. Buvo juokinga. gerai taip, linksmai. Dialogas liuks, (tik ne draminiam žanre - ne drama.)