← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/14547

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-06-16 19:20:21

Pavadinčiau dalį įvadu; ji pagrinde yra labai talpi. Kaip skaitytojas esu SUPAŽINDINTA su veiksmo vieta, su istorija ( kaip atsirado Hecinta tuose globos namuose) mergaičių ryšio charakteris tarp jų pačių, ir jų padėtis, kiekvienos atskirai, visuomenėje - t.y. ryšys kiekvienos su visuomene; Visuomenės santykis į jas. Charakteriai sukurti. Kiek suprantu bus pagrindinis veikėjas (kūrinyje) Hecinta, ir čia atskleista prieš istorija
kaip i atsirado globos namuose. trūkumas: nusakant charakterį, reikėjo įvardinti charakterį nekeistu, o bent jau: judriu, ar temperamentingu, arba nesuvaldomu, suvaldymui nepasiduodančiu, nepavaldžiu, ar per daug gyvybingu, nenustygstančiu, nenuspėjamai gyvybingu, kažkas tokio, bet keisto kol kas jame nieko nepastebėjau, o charakteris - temperamento atžvilgiu sukurtas. ir t.t. citata: " Matyt, keistu charakteriu išvedusi iš kantrybės net ir savo tėvus, nes šie ją, tuo metu dar vos ketverių, atitempė ir paliko prie Trauklapių gatvės 13 – ojo namo durų.
Stebėtinai daug informacijos tekste, kuris pateiktas tikrai trumpai, ir informacija ta pateikta labai žaismingai, gyvai, vaizdžiai. Tai panašu kaip įžanga, arba įvadas, nors gali būti gal ir skyrius Informacijos daug, ji glausta ir išbaigta. Talpus skyrius, tik nežinau ar tai gali vadintis skyrius, bet ta dalelytė išbaigta. Ir informacijos jame labai daug, tik išsakyta i labai glaustai ir talpiai, įtraukiant sakinyje prieš istoriją ir priežastį kaip pastaroji atsirado globos namuose, ir apie nemeilę tėvų, plius jos gyvybingumą, išliekant tokia pat smalsia, ir judria; Būdas nesikeičia - prislėgtumas neatsiranda; Aktyvumas būdingas jai ir nepaisymas daugumos - jėgos, reiškia rizika - ji paneigia savo susidraugavimu su Vikcija, savo bendravimu su ja, paneigia bandos poziciją į tokį reiškinį kaip Vikcija. Esmė, kad savo elgsena ji paneigia bandos elgsenos POZICIJĄ; parodo bandos pozicijos nepaisymą, o tai rizika. REIKĖJO CHARAKTERĮ ĮVARDINTI. jis ne keistas. jis labai konkretus.
(ir po tokios gyvenimo netekties( keturi metai tai jau labai daug) ji išliko gyvybinga - reiškia tvirtu, stipriu charakteriu.) Talpi pradžia; Va dalį reikėjo pavadinti PRADŽIA.( mano nuomone) paskui skaitysiu toliau.
Taip supratau, kad norėtumėte; Skaityti nesunku, skaitosi lengvai, primena kokius nors nuotykius; Atrodo bus nuotykinis pasakojimas; Kaip pavyzdžiui, kaip KETRINOS PATERSON knygutė, pavadinimu
" Smarkuolė Gilė Hopkins"; atrodo nuotykinis jūsų kūrinukas; Bus matyt. (Informacijos gal kiek ir per daug talpiai sudėta; per daug suspaustai, - didelis greitis; bet vis tik tvarkingai, nuosekliai;) gal tą patį būtų buvę galima rašyti, kas yra čia išdėstyta, kiek išsamiau, dabar jau labai didelis INFORMACIJOS GREITIS. kaip ir tos Kvintum Hecintos temperamentas, charakteris, būdas. ( šioje pradžioje); O DAR ATSIŽVELGIANT, kad tai kūrinukas vaikams, tas greitis gali ir šiek tiek migdyti, būti praleidžiamas pro dėmesį; Na vaikai gali nespėti jo fokusuoti - užfiksuoti detalių;Patiko tas apšvietimas, tas koridorius, vakės raudonmedžio laiptai ir girgždesys; norėjosi pamatyti, kaip Vikcija pabudo ir kaip Hecinta ją žadino; Juk Vikcija tikai nepabudo su laikrodžiu rankoje rodydama ciferblatą Hecintai, na greitis; Bet viskas tvarkingai;

Anonimas

Sukurta: 2007-06-11 23:30:50

1. kai yra prielinksnis LINK, tai jis yra išimtinai VISUOMET rašomas po linksnio (durų LINK, o ne link durų).
2. jei autoriaus žodžiais tiesioginei kalboj baigiasi šauktuku, klaustuku ar tašku, tai tiesioginė jau pradedama didžiąją, lygiai tas pats, kai tiesioginė prieš autoriaus žodžius baigiasi kokiu tokiu ženklu, tai autoriaus žodžiai irgi didžiąją prasideda..

ištaisiau. dar kažkokią trečią klaidą, kurią pataisiau, norėjau paminėti, bet pamiršau :)
ai, - ligsvara :) sėkmės

Anonimas

Sukurta: 2007-06-07 20:35:11

O man iš dalies patiko. Gal šiek tiek kliuvo vienas sakinukas ( "...kišdama prie nosies Hiacintai žadintuvo ciferblatą tingiai rąžydamasi sukuistoje lovoje ir, regis, pasiklydusi savo aiškiai per dideliuose naktiniuose marškiniuose ...), nes stabteli sekundei susigaudyti kas kam kiša žadintuvą, o kas kuičiasi lovoje.
Gražus patrakėlės Hiacintos vardas :).
Tikiuosi tau pavyks išrutulioti veiksmą, nes intriga krebžtelėjai.
Lauksiu. Sėkmės.

Vartotojas (-a): piratas

Sukurta: 2007-06-05 19:23:36

Svarbiausia - neskubėti dėti kūrinio dalių, nes dabar jos pernelyg trumpos. Šiandien įdėtos atkarpos net dalimi neina pavadinti - tiesiog gabalėlis veiksmo ir gabalėlis autoriaus teksto, o kas iš to? Čia aš ne patį kūrinį kritikuoju, bet jo išdėstymą. Geriau rečiau įdėti, bet ilgesniais gabalais.

Vartotojas (-a): Guapo

Sukurta: 2007-06-05 13:02:09

prašau gale pridėti "durų". Per tą skubėjimą ;-)

Vartotojas (-a): Guapo

Sukurta: 2007-06-05 13:15:38

Radau klaidelių: sakiny "Matyt, savo keistu charakteriu išvedusi iš kantrybės net ir savo (...)" prašau ištrinti "savo" prieš "keistu charakteriu" ir žodį "atiempė" pataisyti į "atitempė".
Ačiū ;-)