← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/13203

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-04-19 00:47:41

Idėja gera, tačiau mintys gerokai suveltos. Viską buvo galima aiškiau ir sklandžiau išreikšti.

Anonimas

Sukurta: 2007-04-19 00:12:38

persunktas,
idėja savotiškai patraukli,
bet persunkta -
kiek persistengta.

Vartotojas (-a): Izabelė Terhoven

Sukurta: 2007-04-19 11:52:43

begaliniai >>> siaubinga kalbos kultūros klaida, taisom be galo.

Šiaip visko tiek daug, susimaišo, įvaizdžiai nesisieja gražiai. Dar reikia taisyt. Taip pat maišo kaitaliojamas šriftas. Reiktų rinktis gal keik kitokią kompoziciją.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-04-19 12:58:36

1. (pirmas)

A u š r a
N u r a u d o
S u s i g ė d u s i.
P a m a č i u s i
---
S u d u ž ę s
V a r n ų
D e b e s i s
________________________________
2.(antras)

Pasveikinimasgrimzta žvilgsnyje
Į vakarus išėjusios
Nakties -
Vyzdžiu -
Geltonojo mėnulio pilnaties
Tarp susivėlusių šakų,
Įstrigusiu beržyne,
Ten, kur lakštingala per naktį netylėjo...

Prikėlęs Dieną
Per naktį,
Paukščių gerklėse miegojusią... (čia visas tekstas kursyvu, jis apie kitus paukščius, ne apie žvėrį)
____________________________________________
3. (trečias)

Ji šitai daro visada - kaskart
P a m a č i u s i
Iš vakarų per dangų plastiškai artėjantį
Tigrinį Juodąjį Drakoną
Pasveikint jos…
___________________________________
(jei neaišku, kas tas drakonas???, žvilgterkite į `p i r m ą j į) šiaip norint suprasti atkreipkite dėmesį į šriftą skirtingą . na šriftas skiriasi, kad atskirti tris LABAI TVARKINGAS - nechaotiškas logikai nenusižiangenčias linijas, susivedančias į vieną minties tašką.
Tai Varnų gausybė susilydžiusi į vieną organizmą - sveikinantį Aušrą.( taip pat ir nakties atėjimą( vakaro žaras) palydi saulę.
paukščiai:2> Lakštingala naktį; (giesmė) 1. kiti visi dieną(naktį diena miega jų gerklėse, o dieną netyli - ištrūksta ir čiulba, teisybė po VARNŲ - su šviesa ateina, po varnų pasveikinimo.)
Yra naktis yra diena, ir dar yra plaiša tarp tų dviejų pasaulių. TEN toje plaišoje tarp dviejų pasaulių, yra VARNOS, ta plaiša- tas įskilimas tarp tų dviejų pasaulių yra tiek ryte(raudonas dangus prieš saulei kylant) tiek vakare(saulei ką tik nusileidus) toje plaišoje varnos, jos sūkuriuoja, jos skrenda kaip vienas milžiniškas debesis (visa galybė) kaip vienas organizmas, vienas labai didelis fantastiškai gražus žvėris, drakonas besirandantis formų virsme,lyg tigras plastiškas, dryžuotas virsme į daugelį daiktų ir vėl sugrįžtantį į tas pačias savo formas, kol sudūžta išsilygina išsisklaido būreliais atskylančiais į skirtingas puses. vėl atvista į varas. Jis kol vienalytis žvėris, reikia į jį taip ir žiūrėti, taip ir matyti, jis tada randasi pastoviam kitime (kas ką tame matys) kartais žmogui parodai rašalo dėmę,ir paklausi ką matai? - kiekvienas žmogus pasakoja ką mato, ir mato skirtingaus piešinius, skirtingas temas, vienas karą, kitas pievą, kitas dar ką nors... man tas žvėris lyg banga cunami, tigras, reikia į jį žiūrėti kaip į veną vientisą organizmą( NA AŠ TAIP MATAU) tai ne varnos, tai vienas žvėris, drakonas, jis mainosi yra virsme ir apvaldo visą dangų, jis labai didelis, apskrenda lengvai ratą, tiksliau ne skrenda o liejasi,šuoliuoja, tarpais sustoja, labai gracingas, ir nečiulba ir negieda, ir nedainuoja ir nesuokia, bet klega;
norėjau to žvėries vaizdą nupiešti, taip jį matau, neišsigalvoju. Neįsivaizduoju kiek ten būrių varnų būna kiek vienetų, kai gaunasi toks didelis žvėris- drakonas. žavingas.Ir jos tada tikrai jungiasi į vieną bendrą lyg sąmonę, tampa vienalyčiu kintančiu virstančiu formose - žvėrimi- vientisu drakonu.
____
va nežinau kodėl tas žodis klaida, man taip patinka > "Išnirusį virš horizonto
Ir šitaip begaliniai drovų." --- begaliniai. Na gal Ir šitokį BE GALO DROVŲ?. jeigu taip tai pakeiskite, nors būtų malonu, jei pasakytumėte kame jo tas piktybiškumas, kad jis skaitosi "siaubinga" kalbos kultūros klaida. (dar yra atvejų kada yra leidžiamos tokios klaidos, kaip ne siaubingos kalbos kultūros klaidos, bet tai tik grožinėje meninio pobūdžio literatūroje. šiuo atveju, man jis buvo gražus, bet būtinybės jam būti nėra, ir jei tai jau tokia siaubinga kalbos kultūros klaida, pakeiskite "begaliniai drovų" į > "be galo drovų");
Gal logikai nusižiange, kad aušra drovi, ir kad ji drovisi to švelnaus ir gracingo milžiniško žvėries, bet juk čia poezija...

Labai visiems ačiū.
:)

Vartotojas (-a): rbridė

Sukurta: 2007-04-19 12:06:40

Jei trumpai, tai mišrainė, o gal nesupratau... :(

Vartotojas (-a): radaa

Sukurta: 2007-04-20 23:21:50

labai patiko I strofa...