← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/13150

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2007-04-17 08:32:51

Gyvas darbas:)
Visai patiko:) Tik vietomis logikos trūksta:)

Anonimas

Sukurta: 2007-04-17 08:12:28

pirmo posmo ritmas stringa (antra-ketvirta eilutės), o antras rimas keičiasi, sudėtinga skaityti, kai ima ir pasikeičia. iš pradžių rimavos pirma-trečia, antra-ketvirta, antram posme jau pirma ir antra-trečia-ketvirta. be to, dar nepatiko žvalgė-žvelgė.
kažkaip šįkart silpniau. idėja nebloga, bet jos plėtojimas silpnokas.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-04-17 10:16:46

Ramune. Nu joti šiaurės pusrutulį, tai taip pat kaip ir "dainuoti gyvenimą" kaip gali gyvenimą dainuoti?, dainą gyvenime gali dainuoti, bet ne gyvenimą dainuoti, bet poezijoje gali gyvenimą dainuoti, kaip ir šiaurės pusrutulį joti čia taip. :) , o šiaurės pusrutulį, tai: /Miške be komposto galima susiorientuoti pagal pasaulio kryptis: šiaurė; pietūs; rytai; vakarai;- šiaurinė medžių kamieno pusė yra labiau apsamanojusi, ji mažiau šviesos gauna ir šilumos./ kada šešėlių sesulė Saulė pietų pusrutulyje (rytuose pateka, o vakaruose nusileidžia) ji praskrieja - praplasnoja, pietų pusrutulį, per tą laiką, broliai šešėliai prajoja(joja) šiaurės pusrutulį)), tai šiaurinėje pusėje šešėlis iš vakarų į rytus(vakarop jis jau į rytus tysta nuo pušies, dieną trumpas į šiaurę,(lyg jodamas, sutrumpėja paskui vėl pailgėja, sustoja visi susižvalgo, atsibudę nuo kaitros ir vėl apsikabina kiekvienas savo pušį, stovi visą naktį nemiega, paskui per dieną snūduriuoja, rutinoje, vakare vėl atbunda, taip ir joja nė į niekur. na lyg joja, miške samanų balne.) prajoja tokį puslankį(šiaurinėje pusėje); o "joti šiaurės pusrutulį", tai kaip "dainuoti gyvenimą". :) ačiū Ramune. nu taip, o ko negyvi, dar ir joja, juda, tik naktį stovi atsibudę. :)

Barabas. nežinau kur jos ieškojote, ir kame neradote(logikos) tikrai nieko negaliu atsakyti. malonu, kad patiko ir ačiū, kad paskaitėte.

Unruly. gal vietoje " kiekvienas savo pušį apsikabino..." , būtų geriau "kiekvienas savo pušį apkabinęs ..." o tas žvelgė, žvalgės.
na kadangi ne poema, tai nesekiau taip griežtai skiemenų skaičiaus, kad jis visur būtų vienodas, manau, jog metro bangavimas ir skiemenų skaičiaus skirtingumas daro tą sunkų skaitymą, bet jis verčia neužmigti ir nekapoti arba banguoti, skaitant, o kada neišeina išbanguoti pamastyti apie žodį, - ką skaitai, apie ką skaitosi, ir kaip tai melodingai pasakyti, nes tikrai įmanoma pasakyti melodingai. čia tokia polimetrija metre gaunasi, ne vienodu metru sueiliuota, kas gali padėti vaikams pasiekti intonacinio įvairumo ir išvengti tos bėdos, kai ritmingai rimuoja balsu ir nieko nesupranta ką skaito. nebemoka suvokti eiliuotų tekstų, nebemoka jų proziškai atsakyti. sako mechaniškai, tipo: gaunasi /ką darai/ - /kadarai./
arba /ją puoš mokiniai/ - /japuoš mokiniai/; /jos liekną kamieną/ - /josliek ną kamieną/; bet jūs teisi metras čia polimetriškas gaunasi, besikaitaliojantis, ir skiemenų skaičius nesutampa.
I posm., skiemenų sk;....13sk. / II posmelis, skiemenų sk....12sk.
....................................11sk. / .......................................13sk.
....................................15sk. / ................................ 14sk.(apkabino - 13)
....................................15sk. / .......................................13sk.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-04-17 14:09:12

tai nėra įvykis Žemaituke, daug vartotojų išsitrina ir vėl rašo, bet kažkaip niekada nekomentavote po kūriniais išreikšdama nuomonę apie šio visai neoriginalaus - pažystamo reiškinį būtį. jis ne joks įvykis, ir ką reiškia "pabėgėlė?" neslėpiau to, kad esu vartotojas jau buvęs ekuryboje, tai atžymėta ir santraukoje, viename iš buvusių čia tinklapyje kurinių, tik dabar labai atšlifuoto.
Kitas beveik nesikeitęs kūrinys, (kuris jau buvo) tai vakarykštis, jūs gi jį komentavote abu kartus. praeitą karta kai jį publikavau, man atrodo sakėte, kad ten "Kainas ir Abelis", tik nežinau kas buvote Nakviša, tada ar jau Žemaitukė, o gal iš raidės /K/ nikas jūsų dar vienas buvo; na bet anokia čia "pabėgėlė"- o va šiandien kūrinuko nepakomentavote, o man vis tik taip įdomi jūsų nuomonė apie kūrinuką. Praitą kartą jo nebuvo, jis vakar parašytas. gaila, kad nepakomentavote. ar kokio eilėraštuko apie jį nesudėjote, tai atspindi nuomonę apie kūrinį taip pat.
:)