← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/13004

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-04-12 11:34:42

Šildytuvai tolimoje kolonijoje gali būti ir paprasti - malkomis ar kokiu kitu kuru kūrenami. Ki ta vertus - nedarykime išankstinių išvadų, kaip tai daroma rašykuose, juolab, kad kitose dalyse minimi ir paprasti, primityvūs šildytuvai. Dėl tų keistų vabzdžių - panašūs kontrargumentai :) Pakomentuočiau daugiau, bet po tokių komentarų skaitytojui būtų visiškai neįdomu skaityti kūrinio, nes viskas būtų atskleista komentaruose. Geriau dėl fizikinių dalykų palaukim :)

Vartotojas (-a): mundus

Sukurta: 2007-04-12 13:56:27

pritariu Taurijai...

Anonimas

Sukurta: 2007-04-12 10:40:54

elektrinis šildytuvas ir elektroninis ryšio prietaisas fantastiniame kūrinyje galėtų būti ir be to "elektr...". Ir taip aišku, kad ne malkomis kūrenami daiktai.
Elektromagnetiniu spinduliavimu mintantys vabzdžiai - gana įdomu, tačiau biologiniu požiūriu neišbaita. Pamąstykime - kad jie būtų fiziniai, jie turi turėti molekulinę struktūrą. Tam reikia fizinių medžiagų, o čia jau prasideda sena gera fizinių medžiagų adaptacija - maitinimasis. Vadinasi, tokie vabzdžiai tiesiog privalo kažkuriuo savo gyvenimo periodu maitintis medžiagomis. Elektromagnetinės bangos energijai gauti - puiku, tačiau KAIP vabzdys gali sugadinti elektromagnetines bangas skleidžiančius prietaisus? Pats išspinduliuoti tūkstantį kartų daugiau ir sudeginti techniką? Logiška, bet prieštarauja fizikos teiginiui apie energijos mainus. Negali atiduoti daugiau, nei paima. Nebent mažiau. Kitas dalykas - KAM atiduoti? Išlikimo dėsnis verstų tokius padarus tausoti savo maisto šaltinį.
Žodiu, pasvarstymų nemažai.