← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/91569

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Nijolena

Sukurta: 2017-08-28 20:08:52

Kokia puiki Akademja - ne tik išminties moko, bet ir gyvenimo aistringumo. Sutinku su Pakeleiviu - pilnatvė kupa ir putoja...O Autorius į kultūros istorines gelmes nuveda. Maloni ekskursija, gera paskaita.

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2017-08-28 16:23:50

Per kultūrinius tolius (istoriniai asmenvardžiai, vietovardžiai), įvairias personifikacijas aprėptos žemiečio (tiesiog žmogaus) gyvenimo platybės – jaunystės polėkiai, proto radiniai, išminties keliai.
liepsna vis iš naujo pašoksta, bet yra laikas, kai burės leidžiamos, glaudžiamos, kelionės įsižemina. Laivas suka į sodžių. Nors vynuogės vietinės ir vynas ne tūkstantmetis, bet išlaikytas kitaip ir link dievų traukia.
(O gal laivas sodžiuje ar prie namų židinio visąlaik stovi pilnomis burėmis, tolybes užgriebiantį ratą apiplaukia vėduokle išsiskleidusios mintys).

Vasnojimais, bangomis kinta visa ko ritmas. Po apibendrinančios pradžios (ji, kaip ir pabaiga, priimtina be diskusijų) juntamas pasileidimas vandenimis, veikia sferos (nevienprasmės, jei vilioja ne tik dangus, bet ir kiti sferiški apvalumai; tokią nuojautą patvirtina ir marių ar priemarių merginos, / Mylinčios svarstymus vyrų).
Pilnas eilėraštis.