← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/73422

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-04-07 10:47:56

Pradžioje, nušviečiant pažinties panoramą, nebūtina išsiplėsti apie save ir draugų buities sąlygas. Begalinę santarvę, sklandžius santykius galima parodyti per detales. Ir pabaigoje norėtųsi mažiau aiškinimo (užtektų sakinio „Ką galėjau pasakyti...“).
Dienoraštis į kūrinį įsilieja. Paulinos charakteris atskleistas (ne sielvarto padarinys, greičiau galimas žmogaus kvailumo pavyzdys, tipas).
Viskas įtikima, tik pateikimas – pasakojimas be staigmenos.

Vartotojas (-a): aizbergas

Sukurta: 2014-03-23 20:07:25

Būsiu griežtas, nepykite. Per daug sentimentalu, neįtikina. Nėra dinamikos, įdomios pasakojimo ašies. Dienoraščio įrašas įtraukiamas gan tiesmukai. Pastebėjau keletą klaidų: „link“ berods rašomas sakinio gale, „nedažnai“ („ne“ rašoma kartu). Iš kitos pusės – kalba gan turtinga, linkusi bręsti, įvairėti. Sėkmės!

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2014-03-22 00:44:42

Tekstas parašytas sklandžia ir išdailinta kalba. Nedrįstu sakyti, kad autorius valdo žodį. Greičiau - moka gražiai sudėlioti gražius žodžius. Konkursiniam darbui privaloma dienoraščio ištraukia čia natūraliai įsipina - didelis pliusas. Man gal kiek ilgoka pasirodė įžanga - papasakojama visa kraustymosi ir draugystės istorija, kuri toliau prasidedančiam veiksmui neturi nei įtakos, nei didelės reikšmės. Ir pritrūko intrigos. Perskaičius dienoraščio ištrauką pagalvojau - našlė dabar turbūt apkaltins draugę išdavyste su jos vyru. Tačiau nenueita šia kryptimi - net nežinau, gerai tai ar blogai. Tačiau aišku viena - tokia reakcija į kelių sakinių dienoraščio ištrauką neįtikina ir nėra motyvuota. Jei tai būtų jauna moteris - dar gal ir patikėčiau. Tačiau pražilusi našlė, užauginusi du vaikus ir laimingai gyvenusi su vyru daugybę metų kažin, ar imtų raudoti dėl keliasdešimties senumo vyro sapno. O jeigu ir taip - nežinia, kokiam pasauly ji iki tol gyveno. Na, bet kritikuoti veikėjų reakcijas galima visada. Kaip ir visada galima jomis netikėti. Tekstas visgi sklandus, su idėja, problema, tačiau intrigos visgi pritrūksta.

Vartotojas (-a): Laũmele

Sukurta: 2014-03-21 16:51:06

Patiko...sakyčiau, tikroviškai