← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/40123

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Meškienė

Sukurta: 2010-02-01 18:10:36

Patiko ir man. Jausmingai liūdnas sonetas, gražiai išdainuotas.Šis besibaigiantis metų laikas daugeliui sukelia liūdesį, nostalgiją.Puikus kūrinys.

Anonimas

Sukurta: 2010-02-01 17:31:05

Labai mielas sonetas, atitinkantis šito žanro dvasią. Gražai parinkote metaforas, ypač ta dalijama vilties riekė ir besiplakantys žirgų karčiai labai įdomiai, naujai nuskamba. Perteikėt jausmą.

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2010-02-01 16:33:39

Liūdesį galima susieti ir su vasariu, ir su liepa, ir net su gegužiu - tai priklauso nuo autoriaus nuotaikos, nuo jo interpretacijų, palyginimu su tuo metu vykstančiais reiškiniais pasirenkant juos pagal nuotaiką. Manding, jog vasaris tam ypatingai tinka, nes tai yra paskutinis žiemos mėnuo. Bet aš ne apie tai. Esmė minties čia ne tame. Kiek supratau, liūdesys čia tėra laikina būsena, kurią anksčiau ar vėliau pakeis šviesesni jausmai. Čia gamtos apmirimo ir būsimo prisikėlimo būsena sutapatinama su nuotaikų kaitom, kurios būdingos bet kokiam normaliam žmogui. Tad motyvas labai taikliai parinktas. O tie, kurie teturi vieną vienintelę nuotaiką - gadinti kitiems nuotaiką paprasčiausiai to nesupras. Labai puiku, Antanai Gintautai.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2010-02-01 16:16:07

šiais metais (po lietingų kalėdų, iš kart) žiema dosnesnė nei bet kada - tikra ir snėguota. Jūsų sonetas apie tuos vasarius kurie vykdavo iki šio - dabartinio. ko toks dabar tas vasaris depresyvus. Linksmiau žmogau.
(juokauju. čia komentaras parodija. o toliau jau ką galvoju apie sonetą jūsų be juokų.)

Sonetas sunkiai dėmesį išlaiko. (sonetas jūsų; nuomonė mano - vieno iš skaičiusių apie sonetą.) nuobodus nemotyvuotu kažkokiu liūdesiu ir prie ko čia vasaris. na vasario paveikslas pasirinktas. nfvt nemotyvuotu.