← Atgal

Pūstažandės tarp purienų

Pūstažandės tarp purienų

Įkėlė: kaip lietus

Įkelta: 2014-11-19 21:41:42

Puriena už kadro :)))

Komentarai

Vartotojas (-a): eglute7

Sukurta: 2014-11-21 20:38:45

Tai čia žalias? Ech, puikiai įsitaisęs...
Pakliūtų prancūzams, tai nudirtų kailelį... :)))

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2014-11-21 11:16:12

Tai Jums čia balionai. Čia yra garso rezonatoriai (plėviniai maišeliai), kurie išsipučia kurkiant. Beje, kurkia, kvarkia ar dar kitaip garsus leidžia patinai. Ypač poravimosi laikotarpiu aktyvūs.
Šiaip netgi meteorologų patvirtinta, kad varlės gali spėti orų permainas. Jų padidėjęs kurkimas (jei tai diena, rytas) pranašauja lietų. Jei smarkiai kurkia iš vakaro, temstant – rytoj bus giedra diena. Jos tiesiog jaučia slėgio permainas, kurios paprastai ir įtakoja orų pasikeitimus.

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2014-11-20 07:17:41

Kadangi kitaip negaliu, tai čia yra paaiškinimas vienai „botanikei“. Purienos puikiausiai gali augti balose, tvenkiniuose bei nedideliuose ežeriukuose, netgi tekančiame vandenyje, tų vandens telkinių priekrančių zonoje (skirkit nuo pakrantės), t.y. dumblėtame dugne. Kai kurie neišdžiūstantys labai seklūs tvenkinukai ir ežerėliai yra ištisai padengti purienomis Tai yra ne tik pelkių ir apsemiamų pievų augalas, o pakilus vandens lygiui, taip pat esant tam tikroms sąlygoms jos normaliai auga ir žydi net pusmetrio gylyje ar net giliau. Tiesiog ištįsta stiebai ir žiedai pakyla virš vandens. Netgi labiausiai pas mus paplitusios pelkinės purienos stiebai gali ištįsti iki 0,5 m ilgio.