← Atgal

Žiogas UŽRAŠAI

Sukurta: 2011-12-27 00:02:58

Sukurta: 2011-12-26 21:55:09

"Štai dvi rankos. Vyriška ir moteriška. Suriškite jas taip, kad pavargtų sąnariai ir kraujas nustotų tekėjęs." (Didž. Gerb. Škėma)

Ji nesuprato kai kurių dalykų, jos baltos rankos pleveno, ji skaldėsi pusiau, ir toji nauja pusė gyveno nežinomoje planetoje (Didž. gerb. Škėma)

(„Žilvinėėėli“)

Sukurta: 2011-12-26 13:51:54

Šitame kambary mano tėvynė
nes čia su tavim aš užmiegu (A. A. Jonynas „Kambarys“)

Sukurta: 2011-12-26 13:37:35

„Man atrodo, kad nereikia eilėraščio sieti su datomis poeto gyvenime. Niekada gyvenime įvykęs faktas neatsispindės poezijoje tą pačią minutę: gal tai bus po metų ar dešimties. Poezijos kontekste datos nereikalingos“, – sakė poetė.
R. Skučaitė pabrėžė nenorinti sieti poezijos pavyzdžių su autoriaus gyvenimo įvykiais. Pasak jos, neretai eilėraštis „žino“ daugiau, nei jo autorius.
„Man nepatinka, kai apie eilėraščius imama krapštinėtis – „o kas tuo metu jai atsitiko?“. Nesvarbu, kas atsitiko. Svarbu, ką jaučia tas, kas skaito“, – kalbėjo R. Skučaitė.

(Ištraukos R. Skučaitės kūrybos vakaro straipsnyje „222 eilėraščiai be datų“)
P. s., kitaip sakant Pastaba sau — Justinas Marcinkevičius „Dienoraštis be datų“

Sukurta: 2011-12-26 13:19:21

Viena IQ dalis yra žinios ir apsiskaitymas, kita – prigimtiniai gebėjimai. Tai du esminiai dalykai, kurie atspindi žmogaus vertę. Gali turėti gerus prigimtinius gebėjimus, bet jei jie toliau negilinami žiniomis, skaitymu, tai neatlieka savo funkcijos, o ilgainiui pradeda silpti. Antra vertus, nuolatinis savęs lavinimas ilgainiui taip pat duoda rezultatų.
/.../ Įvykęs posūkis neigiama linkme: atrodo, lyg ir protingi žmonės, užima svarbias pareigas, tačiau iš tiesų yra labai skurdūs ir mažai žino. Tai šio laikotarpio ypatybė: žmonės tampa vis mažiau žinantys. Tačiau jie įsivaizduoja, kad yra daugiau gebantys.
/.../ Į visumą subėgusios žinios pradeda jungtis ir formuoti mąstymą, jos nėra skirtos pasipuikuoti.
/.../ Auga „click’inė“ karta, kuri elgiasi taip: atsidarau interneto puslapį, „click“, „wow“, pamatau kažką, bet negaliu susikaupti ir skaityti, man jau reikia click’inti vėl. Visiems naudinga mažiau dirbti ir mažiau patiems žinoti, nes yra google. Toks supaprastėjimas yra tendencija, o į ką tai atves, sunku pasakyti.
/.../ Baisiausia, kad nėra formuojama siekiamybė, jog visuomenė taptų kiek įmanoma brandesnė. Ateina ypatingas neišsilavinimo laikotarpis, kuris kažkam gal yra priimtinas.
(S. Jurkevičius)

Sukurta: 2011-12-22 00:43:41

nemigų bliuzas

Sukurta: 2011-12-21 23:11:48

Sapnas ryškėja. Matau unikalų Kauną: Vilniaus universitetą, Vilniaus dailės akademiją, Vilniaus gatvę, žmones iš Vilniaus (gal tik spauda ne Vilniaus, net ne Lietuvos, o – Kauno)... Tyša! Ausyse kažkas zvimbia. Juk tai Zingeris iš autorinio vakaro transliuoja žinutę: „Šis miestas tik degalinė tarp Vilniaus ir Klaipėdos.“ Turiu savaitę apdoroti žinutę ir įvertinti situaciją. (S. Vasiliauskas)

Vos neapsiverkiau. Ir dar. Žiogas yra išsikvėpusi, išsivėpusi, išsimoderavusi moderatorė.