Be siužeto

Didysis V. Šekspyras išmintį įvilko į gerai suręstų siužetų rūbus. Neturiu pretenzijų būti šalia genialių pasakotojų. Tyliai pamąstau sau, ar daugiau liko autoriaus vardo skambesio, ar pasklido galvose jo kūriniuose sudėtos gyvenimiškos patirtys? Santykiai tarp žmonių visais laikais buvo sudėtingi, pilni intrigų, nedorybių ir nuodėmių. Kokie nors garbės kanonai šiais laikais trypiami ne ką mažiau, negu tada, kai savo dramas kūrė literatūros genijus. Tai reiškia, kad literatūros pamokas labai daug mokinių prasnaudė, pavėpsojo pro langą ar tiesiog jose nebuvo. Pasižiūriu į lentynose dulkančias knygų autorių pastangas įpūsti proto ir suprantu, kad ta pastanga labai abejotina. Girdžiu, kaip krepšinio aikštelėje paaugliai keikiasi triaukščiais keiksmais. Kada gi mirė V. Šekspyras? Kodėl jis neprisikėlė? Kas kelintoje šeimoje yra tik tėvo vaiduoklis? Kas kelintas paauglys abejoja „būti ar nebūti?“..
Nijolena

2018-07-20 07:36:40

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): atkaklioji

Sukurta: 2018-07-20 10:15:37

Paaugliai keikiasi todėl, kad jų tėvai keikiasi, reiškia - neišaugama... Ir labai liūdna...

Vartotojas (-a): daliuteisk

Sukurta: 2018-07-20 08:55:14

Pasvajokim.
Vakar Rusija pirmu svarstymu taip pat priėmė nutarimą ilginti darbingą amžių. tokių valstybių vis daugėja, bet to galimo ilginti lubos taip žemai! Kas toliau?
Neteko išgirsti, kad kas nors svarstytų galimybę mažinti vartojimą, prabangos lygį ir taip padovanoti žmonijai ne vergo gyvenimą iki dienų galo, o laimingą senatvę.

Moderatorius (-ė): KitaJūra

Sukurta: 2018-07-20 07:44:18

Teisingai skaudūs pamintijimai... tikiu genialiu Šekspyru... ir mūsų paaugliai "triaukščius" išaugs...