Skilandinė dešra

Santrauka:
„Stragutės mėsa“ jau ne kartą buvo nubausta.
Dar ne ruduo... 
Gal nenubėgs, kaip nuo žąsies vanduo?
Mislinu, ką man daryt,
gal į „Maximą“ varyt?
Aš nunešiu jiems dešros ─
tokios, nepamainomos…
Kaulų, sausgyslių pilna
ta „skilandinė“ dešra.
Visą rytą ją kramčiau ─
„kramtomaškė“, –  pamaniau,
bet gi ji tokia sūri,
net sutraukė gomurį!
Surandu čia pat aš kvitą
vakar „Maximoj“ rašytą,
o ten ko ne tris eurus
už 384 gramus
aš atidaviau ramiai,
kad suvalgyčiau skaniai.

Tas „nepaprastas skanumas“
man sukėlė įdomumą ─
Greit lendu aš kibiran,
etiketės ieškau ten.
Surandu tenai aš ją ─
UAB „STRAGUTĖS MĖSA“.
Ten ir sudedamosios dalys ─
visko sočiai, iki valios:
kiauliena, lašiniai – kiaulienos,
kvapnioji (dūmo) medžiaga,
druska, dažiklis, konservantas,
sirupas, antioksidantas,
česnakai, kvapnieji pipirai,
prieskoniniai (baltieji) pipirai
ir dekstrozė. Tokios neragavęs,
maniau,  ─ būsiu apsigavęs.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mano skonis gal netikęs?
Nieks nedraudžia ─ išbandykit!
algboras

2018-05-26 19:06:36

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): nei_sis_nei_tas

Sukurta: 2018-05-26 19:37:41

Gal ne viskas taip blogai? Danties tai nenulaužėte. Matomai pradėta auginti naujos veislės kiaules - gyslokaulines.