*

ir vis tik
vystyk
man atrodo
kryželiais nesimėtant
jums
virš dviejų šimtų -
tik
išsilaikęs
gražiai nuaugęs -
mąslus kaip ąžuolas -
guvus
kaip driežas -
toks giminaitis
Einšteino
kopūstgalvis -
tai komplimentas
be komplikacijos
be mento
grynas
be aliejaus
ir
be muilo


visos pauzės
gali būti
pasiskolintos
matyt
iš zingerio
miaumiau

2015-10-10 13:55:16

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2015-10-10 16:56:02

Amžinybės idėja.
Neprisirišant prie šablonų (Einšteino reliatyvumas), visgi žodis pirmiausia kreipia į galvą, ir gražiai pasakyta, kad tai kopūstas.
Raiškos įvairovėje, pastebėjau, yra žodžių, kurie skaidosi. Pavyzdžiui, anksčiau buvęs kolektyvas ne tik perkeltinis, bet ir turi kolekcijos, kolekcionavimo prasmę.
Šįkart tarp tokių skylančių žodžių komplimentai (nebūtinai paraidžiui mentos kaip mėtinis šaltis, protas, sauga). Tiesiogiai tai būtų pagiriamasis žodis (pateptas kompleksiškai ir saldžiai), bet čia ne tai, nes akivaizdūs liaupsinimai būtų paprasčiausias strigimas (komplikacija), o ir mumijoms komplimentai nereiškiami. Mumija – užkonservuota pasaulio istorija.
Pabaigos zingeris – kaip dainorėlis, polit.veikėjas ir (pagal tautybę) amžinasis klajoklis, bendriau – amžina siuvamoji – amžinas dūzgiantis ratas.
Toks pasaulio dėsnis: patrankos kartais nutyla, niekas, rodos, nevyksta. Taigi viskas su pauzėmis ir potvyniais.
Kūrinio idėja išreiškta per baisiai seno, kartu jauno, nes lankstaus, guvaus ir kitaip įvairaus vaizdą. Vystosi mintis, kita nyksta ir gimsta.

virš dviejų šimtų metų > virš amžiaus, svorio ribai nusakyti netinka (> daugiau kaip, daugiau nei, per). Virš rodo aukščio ribą.