Lavono pėdsakais III

Santrauka:
Tęsinys. Bus kiek virš 10 skirsnių ir skirsnelių.
Voldemaras Zacharka


 
 
III


Iš pat ankstaus ryto darbe pasirodęs Tadas Morkėnas jau berakindamas savo kabineto duris pastebėjo nedrąsiai besidairantį aplink vaikiną. Priėjęs šis prisistatė esąs stažuotojas Vidas Kazokevičius, paskirtas atlikti praktiką pas tardytoją Morkėną.
– Morkėnas – tai aš, – prisistatė paduodamas kolegai ranką Tadas.
– O aš tai jau supratau... – nedrąsiai prisipažino jaunuolis.
– Įdomu, įdomu, – nustebo seklys. – Dedukcija kaip pas Holmsą?
– Atvirai pasakius, ant durų kybo lentelė su pavarde, o koks vagis vargu ar jūsų kabinetą drįstų rakinti, – žėrė argumentą gabusis mokinys.
– Logiška, – šyptelėjo Tadas ir vyrai įžengė į „makulatūros cechą“. Taip kabinetą dėl nesibaigiančio tarnybinio popierizmo vadino tardytojas.
Patogiai įsitaisęs kėdėje Morkėnas išsyk pasuko prie reikalo:
– Deja, atostogos tau atšaukiamos, studente.
Suglumęs Vidas (kokios dar atostogos pačią pirmą darbo dieną?) čia pat su visomis smulkmenomis buvo pašvęstas į mūsų jau girdėtą vakarykščią istoriją.
– Viskas būtų lyg ir aišku, jei ne keletas „bet“, – reziumavo tardytojas. – Kas buvo tas nelemtas „parašiutininkas“? Kokį vaidmenį šioje istorijoje suvaidino pseudosanitarai? Galų gale, kurių velnių prireikė vogti lavoną?!.
Mintis nutraukė sučirškęs telefonas. Morkėnas pakėlė ragelį.
– Žeimys? – nustebo Tadas. – Ne, netrukdote... Šioje byloje be liudytojų parodymų mes kaip ir be rankų... Ateisite dabar?.. Gerai, laukiam.
Kolegoms nespėjus susiurbti nei po puodelį kavos, pagrindinis bylos liudytojas jau stovėjo tarpduryje su iš anksto praverta bučiuokle.
– Gal tai nelabai svarbu, – pabandė „nuvertinti“ savo informaciją Žeimys, – tačiau ryte prisiminiau ant nukritusiojo rankos nupieštą tatuiruotę. Piešinyje ant inkaro vienoje pusėje sėdėjo undinė, o kitoje, atsiprašant, velnias.
– Kodėl „atsiprašant“? – nudžiugęs pašoko Morkėnas. – Juk tokią unikalią tatuiruotę galėjo turėti tik vienas žmogus – recidyvistas Antanas Meškauskas, pravarde Meška!
Uždavęs dar keletą bylai mažiau reikšmingų klausimų, tardytojas „auksinį liudininką“ palydėjo iki pat durų.
– Jei dar kas nors išlįstų iš atminties, mielai prašome užsukti, – pasimeilikavo Tadas.
VoldZak

2014-05-06 07:16:48

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-05-06 19:55:18

Labai malonu, kad bus, tik virš 10 skirsnių ir skirsnelių > daugiau kaip, per, daugiau nei, negu 10 (virš rodo, kas yra už konkrečios ribos aukštyn: virš žemės, virš galvos ir pan.
Pašvęstas į istoriją > pašvęsti reiškia pašventinti arba ilgai švęsti. Gal supažindinimas, įvedimas į reikalus pašventimu laikomas dėl milicijos tarnautojams galėjusios įtaką padaryti rusų kalbos (posviatit‘j v delo). Kaip ir pas Holmsą – keisti sakinį (kieno metodai, ne metodai pas ką).
Nymylėtoji bučiuoklė, atsiprašant, šiame tekste kaip svetimkūnis. Čia kitokia stilistika (net jei Žeimys bus šaržas, dar anksti iššiduoti).
Man smalsu, kas bus toliau.