Šimtas vienas (3)

5 Jonas

Depresija. Ką reiškia sirgti depresija? Atsikeli iš lovos, pažiūri pro langą – pilka, grįžti į lovą? Ne. Atsikeli iš lovos, paliūdi prie lango, eini į darbą, paliūdi, grįžti namo, paliūdi prieš televizoriaus ekraną, eini miegoti? Ne. Jo depresija buvo kitokia. Stipresnė, silpnesnė. Ji buvo jo. Jonas nebesuvokė, kada prasideda, o kada baigiasi diena. Jis nebegalėjo prabusti ryte, per pietus... Miegodavo dienas, naktis... Gyvenimas ėjo. O jis tiesiog nebegalėjo atsikelti iš lovos.
Jonas. Jis nežinojo, kas laukia rytoj. Jis nežinojo, ar ateis rytas. Kiekviena diena, kiekviena antidepresantų tabletė... Mėtė jį. Žinoma, draugai sakė, kelkis tu, nejuokauk. Ko tu negyveni? Atsikeli, apsirengi ir eini gyvent. Ne taip paprasta brangieji. Depresijos stadija „lengva“ jau seniai peržengta. Dabar tik sunku. Kai buvo lengva, Jonas galėjo atsikelti, galėjo pažiūrėti pro langą, galėjo eiti į darbą, galėjo šiaip retkarčiais paliūdėti. Dabar jau nebėra „lengva“. Pažengė depresija. Pažengė toli. Jei prieš tai buvo „lengva“, dabar „nebepakeliama“, ir gyvenk tu šitaip sau... Kai dangus griūva.
Jonas atsikelia iš lovos tik atsigulti ant grindų. Jonas atsikelia nuo grindų tik atsigulti ant lovos. O skausminga judėti. Jis skaičiuoja savo judesius. Septyni. Septynis kartus reikia pajudėti tam, kad pakeistum gulėjimo vietą. Ne, Jonas netingus. Jonas nebegali. Jonas tuščias. Jo kančia darosi nebepakeliama.
Kiek dienų galima pragulėti ant žemės, nevalgant, negeriant... Nejudant. Septynias... O gal ir mažiau. Paskutinė diena, kai save prisiminė, atrodė, kaip septinta... O po to Jonas daugiau savęs nebejautė. O po to, Jono daugiau nebebuvo. Tiesiog grindys, tiesiog lova... Septynis kartus niekas nebepajudėjo.
Melissa

2013-03-17 22:10:17

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): miaumiau

Sukurta: 2013-03-18 16:06:30

depresija - gal gyvenimo budas. Nors nezinau kas tai yra is esmes, bet siokas tokias busenas patiria manau kiekvienas. Depresija gali buti fikcija, kazkas "pritrenke, sustumia" ir zmogus ant to uzsisiklina ir tada kaput. Kokios nors netekties atveju, depresija naturali busena, pakopine.
Jei zmogaus galva turi daug "verdanciu jungciu", tai vienai perdegus, pasijungia kita ir verda.
Nezinau, egui kaip tik duoti, ko jis troksta, o ne "kaltas, kaltas, prikaltas".

Vartotojas (-a): semema

Sukurta: 2013-03-18 15:04:38

niekas taip sunkiai neprislėgia kaip tuštuma... jaučiu ją kartais rečiaui dažniau ... bėgu nuo jos...pasiseka nepasiseka... veju ja ji vejasi , bet kai sumažėju išnykstu ji pameta mane iš akių , tada vėl augu ir vėl mažinu save...
neauginti savo ego, o augti mažutėle , priimant savo silpnumą , suvokiant ir pamilstant save bejėge
tai dvasinė liga pereinanti į psichosomatinę...
mes visi esame paveikti kažko ,kažkas mus prispaudžia presuoja gniuždo, bet pajust ,kad Kažkas mus...mane myli, išlaisvina, pakelia ir glaustis prie To

Tau Melissa noriu linkėti visada ir visur :)
patys silpniausi yra patys mylimiausi - jauti ?

Vartotojas (-a): Žalvarnė

Sukurta: 2013-03-18 10:03:35

Mieloji Melisa, pavasaris čia pat, saulė taip viltingai šviečia, paieškok linksmesnių spalvų...Žinau, kad būna gyvenime sunkių valandų, tačiau tai praeina, tikrai... Prašau, pabandyk, lauksiu!