pavasariui

Ar lietei šilagėlės lapą? Jis švelnesnis už kūdikio bučinį, už katino letenėlę, prigludusią prie nuogos moters krūtinės. Ar matei šilagėlės žiedą? Jis palinkęs, kaip motinos galva sūpuojant lopšį. O kad jį užuostum, turi dar žemiau nusilenkti. Čia slypi visas jos moteriškas išdidumas.

Dar niekada nemačiau tiek daug mėlynumo! Atviromis lietuvaitės akimis žvelgia dangus. Jo atspindžiai supasi ežero gelmėse, žibučių žiedais nutapytam šlaite, pasvirusios šilagėlės švelniame žiede, kaupiasi ašara tavo aky.

Tai vis pavasario dovanos, apraizgytos paukščių skrydžių juostomis, lydimos sprogstančio pumpuro aimanų, pirmųjų paukščių giedojimų. Ir nors kaskart šis metų laikas į gyvenimo krepšį negailestingai įberia vis daugiau ir daugiau, mielai visa tai priimu: patirtį, sėkmes ir nesėkmes, džiaugsmą ir liūdesį. Netgi įžūliai besišypsančias raukšles ant kaskart vis labiau pavargusio veido. Ir vis didesnes gėlių puokštes iš užaugusių vaikų rankų.

Ačiū už dovanas, mano pavasari.

P.s. nepyk, bet rudenį aš myliu labiausiai.
klevas

2008-04-29 08:00:36

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Sugalvok

Sukurta: 2008-05-05 17:17:55

Ei. Labai mielai Jūs čia :)))

Vartotojas (-a): radaa

Sukurta: 2008-04-29 13:18:23

p.s. nepyk, bet rudenį aš myliu labiausiai.....- turiu net eilių ta prasme:)))) Seniai, oi, kaip seniai parašytą, net įdėti bijau. Štai ir sutapo mintys, pojūčiai. Labai gražus paveikslas tame rašinyje...

Vartotojas (-a): Vėtra

Sukurta: 2008-04-29 09:49:10

Šilta ir šviesu. Dvelkteli gerumas. Lyg švelniais dailininko potėpiais drobėje suspindęs ryškus peizažas.
P.s - super: gera šmaikštumo dozelė:-)

Moderatorius (-ė): Goda

Sukurta: 2008-04-29 09:37:44

šilagėlės žiedas... Jis palinkęs, kaip motinos galva sūpuojant lopšį... - koks nuostabus palyginimas

Tik iš meilės rudeniui tikriausiai ir gali gimti toks prasmingas vertinimas ir švelnus džiaugsmas pavasario dovanom...:)
Gražus kūrinys. Malonu skaityti.