Rank, dir'gentės

Santrauka:
[Kūno dalių bolero, kūrybinis procesas]
Padžiaunu stuburą irštvos kabykloje. Visas dailutis, savitai šleivas su atviromis nuogumo vaizduotėmis. Atitempiu ir nugarą. Medžiu išgremžtas skyles bintuoju žodžiais (jais galima ne tik užmušti, bet ir gydyti), o vinis traukau pirštais. Nagai apsilaupo, susimąsto ar verta bjaurotis dėl išpaikusios nugaros, kuri nesugeba savim pasirūpinti? Bet pirštai toliau ramiai dirba. Surenku išrautus plaukus. Perrišu siūlais, seilėmis prilipdau prie virvės. O kas beliko?..

Jokio tepalo, skystalo, nei suminkštėjusio rudo faršo, kuris ką nors sulipdytų. Viskas mėtosi padrikai, be aukštesnės prasmės. Net lėlių-virvučių teatrui nebetinka. Ir dar kažkoks vaikpalaikis spokso pro langą, sniego gniūžtėmis šaiposi iš naujų mano drabužių, (s)ka(l)byklos ir ramybės.

„Gurachota, ar dovanosi manosioms kojoms už jų persiže(r)gnojimus?“ – Savas balsas iš sienomis nubėgusių atminties tyrių. – „Tik tavo pasityčiojimų valerijonai gali jas išskalbti ir vėl pastatyti į batus. Ir į taką.“

Rankos pasijuto nukryžiuotos baisiausiu jų darbo nepastebėjimu. Kokios gi priežlibos Gurchachotos, neštinos valerijonų, gali turėti galią jų nuosavam, prižiūrėtam (per)kūnui, kuris, pačioms padirigavus, žiebia antausį užsitingėjusiam nuoboduliui ar kely pasipainiojusiam eiliniam netikėliui?

NE. Nuo šiol tik jos vienos narstys bolero būgnus be iliuzionistinių tyrių įsikišimo.
shakida

2007-11-30 02:02:26

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-12-02 18:27:57

Fantastikos čia mažai. Visi vaizdiniai daugiau tik simboliai. Ir vyksmo trūksta. Gal perkelti į trumpuosius žanrus, pavyzdžiui, į noveletes?

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-11-30 18:31:19

Poezija (tik posmais surašyčiau,) o prieš paskutinę pastraipą dėčiau tokį brūkšnį - - - - - - - (punktyru)
po juo rašyčiau paskutinį posmą jau proza /formatu/ kaip yra ( kalbu apie tą pastraipą kuri prasideda "Rankos pasijuto nukryžiuotos baisiausiu jų darbo nepastebėjimu. Kokios gi ........");
poezija, įdomu skaityti įdomūs minties posūkiai metaforomis; (primena (savo stiliumi) autoriaus slapyvardžiu /lėlininkas/ kūrybą; jei įdomu šioje svetainėje besipublikuojantis autorius.))

POEZIJA - eksperimentas; tokia kategorija, (mano nuomone) čia poezija;
:)

Vartotojas (-a): tyluma

Sukurta: 2007-11-30 15:47:34

shakida,užjaučiu tavo darbštuolėles rankas,bet...ką tavo galvelė jomis sumeistravo-nelabai suprantau ... ;) Šiaip,vaizdas skaitant-kraupokas,nors tekstas gan intriguojantis,meniškai išraiškus....