Baltam sniego patale...

Baugus vėjo gausamas už lango. Tamsa. Keistas liūdesys beldžiasi į širdį. Šalta viduje. Kojos žengia tolyn sunkiais žingsniais. Akys ieško išeities. Kur ji? O tu nebežinai, dėl ko esi čia. Eini apsnigtu keliu ir ieškai, ir lauki. Ašaros nejučiomis rieda skruostais. Beriedėdamos žemyn jos sušąla į mažiukus ledukus. Tavo širdies ledukus. Sustirusiomis rankomis užsidengi veidą. Vėjas plaiksto baltą rūbą. Suklumpi. Neturi jėgų eiti tolyn. Nebeturi jėgų kovoti su nematoma jėga, žudančia tave iš vidaus. Suklupusi ištiesi rankas lyg sparnus ir veidu krenti į sniegą... Stengiesi nekvėpuoti, paskęsti savajame skausme ir svajonėse. Bet tau taip sunku. Stiprėjanti pūga, plaikstanti baltą rūbą, nerimsta. Ir tu trokšti, kad ji paimtų ir neštų tave ten, toli į nebūtį, į užmarštį. Neštų tave ten, kur niekada tavęs jau nebebūtų, ten, kur nieko neprisimintum, ten, kur jau niekada neverktum. Ir tu užmerki akis. Jauti, kaip lėtėja tavo širdis. Jauti, kaip tu grimzti į nebūtį, grimzti į amžiną miegą...
Taip tu ir lieki ten gulėti apsnigtam kely. Jau nieko nebejauti... Tavo širdis suplaka paskutinį kartą... Skruostais nurieda paskutinės ašaros. Tu užmiegi. Ir lieki ten, baltam kely, apklota baltu sniego patalu...
Fearless

2007-05-21 18:39:56

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): gungnir

Sukurta: 2007-05-21 20:47:23

impresionistinis blykstelėjimas, gana įtikinantis, neblogas darbelis.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-05-21 20:23:35

aš čia neįžvelgiau nė vienos minties tik, pacituosiu dar kartą > "Negatyvios (emociniu atžvilgiu) hipnozės seansas, " ---- kuriame, kalbant hipnotizuotojuj, nėra vystoma ar kabinama jokios minties. Ten tik įtaigos būdu įneiginėjamos aplinkybės. jūsų kojos stingsta, jūsų rankos stingsta, jūsų vokai darosi sunkūs akmeniniai jie nebepakeliami, jūs grimztate į tamsą, jūs dingstate tirpstate, akmenėjate, jūs ten liekate, po akmeniu. jūs sunks ir kietas kaip akmuo."
Na, tada prieina asistentai ir pakelia tuos subjektus, kurie prarado savo valią ir priėmė įtaigą, vaizdus, savijautą ir t.t. po hipnotizuotojo valia(jo valios valdžioje) tai gi, tuos subjektus pakelia kaip lentas, jie kieti, nelankstūs, juos galima paguldyti kaip lentas ant dviejų kėdžių atlošų. Jie nelinksta. Paskui tas pats hipnotizuotojas, jiems pasako, kad tą visą tiradą atvirkščiai, su ne akmenėjimu, o vėl tarkime" mėsėjimu" ir kaulėjimu, gale dar suskaičiuoja iki trijų, liepia jiems įkvėpti ir sugrįžti į save, austis puikiai. Viskas. tame nėra jokios idėjos ar minties tik valingas įteigimas, tiems, kas yra lengvai pasiduodantis, priimantis svetimą valią. Nėra čia dėjos, ar išvystytos minties, tik įteikinėjimas užmigti po ledu, ir įneiginėjimas tokio fakto (jį priimti) citata"O tu nebežinai, dėl ko esi čia. Eini apsnigtu keliu ir ieškai, ir lauki. Ašaros nejučiomis rieda skruostais. Beriedėdamos žemyn jos sušąla į mažiukus ledukus. Tavo širdies ledukus. Sustirusiomis rankomis uzsidengi veidą. Vejas plaiksto baltą rubą. Suklumpi. Neturi jėgų eiti tolyn. Nebeturi jėgų kovoti su nematoma jėga, žudančia tave iš vidaus. Suklupusi ištiesi rankas lyg sparnus ir veidu krenti į sniegą... Stengiesi nekvėpuoti,paskęsti savajame skausme ir svajonėse. Bet tau taip sunku. " ----- negatyvi savijauta, ne fizinė, bet dvasinė. To hipnotizuotojas tokiuose viešose seansuose nedarytų. Tai nebūtų leidžiama. Šiaip tai tokiuose seansuose yra liečiamas tik fizinis kūnas(paliečiamas rankomis) viskas. Todėl pasakiau, kad tai lyg seansas, kuris įteiginėja negatyvias emocijas, ir dar daugiau. Tai įteikinėjimas, bet kūrinio nėra, nėra nė idėjos, nė minties nė jos išvystymo.
Vienintelis, kas čia yra, ir ko nenaudoja hipnozėje, tai neigiama žodžio forma, su ne. Tada kai yra naudojami žodžiai su neigiama forma, žmogus sunkiau pasiduoda hipnozei; Na nesakys "JŪS NEPAEINATE" SAKYS JŪSŲ KOJOS SUSTINGO. bet principe, čia minties nėra, ir vystymo tos mintis nėra, tik teigimas. (atleiskite gal neįžvelgiau, pakomentuokite, kokią mintį čia išvystėte, ir pacituokite eilutes, kuriose tai matosi, jei yra kokia nors mintis. Čia tik įneiginėjimas aplinkybių, ir dvasinės, bei fizinės būsenos įneiginėjimas tose aplinkybėse.) aš tiek teįžvelgiu. Man tai ne kūrinys, jis nieko daugiau nesako. JUO NIEKAS NEPASAKOMA.
(yra gramatinių klaidų)

Anonimas

Sukurta: 2007-05-21 20:01:38

gausamas -> gausmas;
uzsidengi -> uŽsidengi;
rubą -> rŪbą, geriau drabužį;
rūbą nerimsta -> tarp jų - kablelis;
gulėdama -> geriau gulINTI;

žiemiškas:)
bet tokia šilta ir jauki žiema,
dailu, prisiminiau ir pasiilgau.

Vartotojas (-a): Fearless

Sukurta: 2007-05-21 19:51:42

Man labai gaila, kad tau nepatiko. Bet kiekvieno kuryba yra skirtinga, nors tau atrodo, jog cia ne kurinys. Tai tavo nuomone.
Kurinys nebutinai turi turet viena minti, o as kuriu daugybes minciu susipynima.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-05-21 19:35:29

Negatyvios (emociniu atžvilgiu) hipnozės seansas, kuriame jei dalyvaučiau, tai tikai išvarytų iš salės.
Nesilaikysi nesusijuokęs. kūriniu to kalbėjimo, to įteigiančio aplinkybes ir emocinius išgyvenimus, ikrai nevadinu. Jis neturi minties kažkokios, ar idėjos. gražių įvaizdžių kerinčių, ar užburiančių, žavinčių, ar jaudinančių taip pat nėra. Pavadinimo iliustravimas, bandymas suvesti į pavadinimą yra. bet tai ne kūrinys, to neužtenka, kad tai būtų kūrinys. Na įtikinamos jėgos irgi neturi, todėl ir neišsilaikyčiau nesusijuokusi, tai turėjau omenyje, sakydama, kad tada išvarytų iš salės, tokiame seanse.
(mano nuomone)
:)