Vakaro Splinas I. Skyrius 2 dalis

Terasoje, be Giedriaus, tik keli žmonės: du seniokai, kažkoks čipolinas su drauge ir vienišai sėdinti mergina. Giedrius deda piliulę burnon ir užgeria vynu. Kol kraujyje gaminasi noradrenalinas, patogiau atsilošia ir ištiesia po stalu kojas.
Kada pasaulis eilinį kartą nesugeba tavęs suvirškinti, vemia tave lauk. Keliesi iš dvokiančios pliurzės ir valai nuo savęs tai, su kuo buvai valgytas. Paprastai tai būna žodžiai. Ištisi įvardijantys sakiniai... Brauki juos atbula ranka, jie krinta žemėn ir bjauriai tekši. Brauki juos šiek tiek apgailestaudamas ir susirūpinęs rytdiena.
Lipi iš šito. Tarsi iš nebūties. Tarsi prieštvaninis varliagyvis iš tiršto dvokiančio dumblo klipytuoji į krantą, kad užkariautumei sausumą.
Vardan evoliucijos?
Vardan proto?
Tiesos?..
Ne, naivuoli, vardan savęs!
Vardan purvino lango stiklo. Vardan neretai drebančių rankų. Vardan suplyšusios sapnų drobulės, vėjo baubimo ir ne tau rėkiamo „tegyvuoja“.
Galbūt vardan žodžių... Juos jau taip ilgai niekina. Kalbėdami nepaiso prasmės, rašydami kurpia panegirikas grioviakasiams arba kraujo pripampusiems uodams.
Galbūt tikrai vardan jų – žodžių? Kad taptų kuo mažiau suprantami. Kad atgautų pamirštą sakralinę reikšmę ir... Vertę.
meška

2007-04-22 08:39:16

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-11-09 14:25:23

autoriau slapyvardžiu meška, šis komentaras ne į tą dalį įrašytas, jis turi būti po ta dalimi :(pavadinimas) Vakaro Splinas I. Skyrius 3 dalis

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-11-09 14:22:05

Labai vaizdingai parašytas; taip gyvai, atrodo gimstantis dinozauras; įdomus gretinimas su pasauliu, tik matau kitaip, interpretuoju kitaip; pirmiausiai vardan savisaugos instinkto, tai būtų egzistencijos, darai viską, kad nors šiek tiek kažką padaryt galėtum dėl savęs, Nu blemba Įspjautas į tą pasaulį, ne išspjautas, bet su tuo, kad kai jis tavęs nesuvirškina tai gerai, taip būna kad nesuvirškina; gražiai;
patiko gretinimas vaizdingumas šioje dalyje; gyvai taip, o šiaip kaip kokiam Niujorko sąvartyne ieško kokie nors detektyvai, kokio tai buto šiukšlių maišo, gal ten ras kokius nors įkalčius; nu va toksai dar; nuo pusės;
:)

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-04-22 18:27:23

Mažokai, kad būtų galima susidaryti aiškesnį vaizdą. Lieka laukti kas vyks toliau.

Vartotojas (-a): Vlabur

Sukurta: 2007-04-22 13:50:39

Jei teisingai supratau, tai Giedriaus monologas.
Sunku spręsti apie trumputę ištrauką.
O komenduoti – net pavojinga :)
Juk romanas (sunkioji artilerija)...

Anonimas

Sukurta: 2007-04-22 13:31:28

Paprastai tai būna žodžiai. va ta mintis gera

Anonimas

Sukurta: 2007-04-22 12:12:32

pradžia stipresnė,
mane pritraukė, pabaiga susilpnėjo.
tekstas su cinku,
laukiu tęsinio.