← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/96704

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): nei_sis_nei_tas

Sukurta: 2019-09-11 13:16:22

Manau, kad "baltomis varnomis" mokyklose tampa ne "moksliukai", o neturtingų tėvų vaikai, kurių tėvai netempia mokytojoms dovanų. Ne visos mokytojos yra nesąžiningos. Mokytojos, linkusios į dovanas, pradeda su tais vaikais elgtis paviršutiniškai. Pro klasės draugų akis niekas neprasprūsta.  

Anonimas

Sukurta: 2019-09-07 17:17:10

   Iš komentarų "gausumo" supratau, kad nei vienas "moksliukas" nebuvo čia užklydęs. Jeigu būtų užklydęs "moksliukas", tai nebūtų likęs abejingas, nes jis yra įpratęs viskuo domėtis ir svarbiausia sistemingai dirbti.
Į mane pirštais galite nerodyti, nes mano vidurinės baigimo pažymėjime buvo trejetų (tada buvo penkiabalė vertinimo sistema), kurie iš mano mokslų žvengė kaip arkliai.
  Galiu dar kartą pakartoti: nematau reikalo smerkti tų, kurie kitaip galvoja arba daro.Negalima vieno atvejo etiketės užklijuoti visiems. Man teko pažinti vieną vaikiną, kuris baigė vidurinę mokyklą sidabro medaliu. Aukso medalį nunešė tėvas, kuris toje pačioje mokykloje buvo lietuvių kalbos mokytojas. Sūnaus lietuvių kalbos rašinį principingai įvertino ketvertui. Trumpai tariant - jį gerbė ir mylėjo visa klasė. Jis pasiekė daug. Iš televizijos sužinodavau apie jo veiklą. Tolesnis jo likimas man nežinomas. Jo draugas buvo pasidaręs žinomas ne tik visoje respublikoje,bet ir už jos ribų.
Kas liečia jų asmeninį gyvenimą? Nežinau, bet, regis, taip pat viskas gerai. 
 Jeigu Pone X užklystumėte ir pamatytumėte mano - varganos pelytės rašliavą - atleiskite man, kad panaudojau prisiminimą kaip pavyzdį. Tai buvo pirmas ir paskutinis kartas.
  Pats svarbiausias "moksliukų" privalumas - įpratimas sistemingai dirbti.