← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/82172

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pisha

Sukurta: 2015-11-15 16:06:22

"ir juodajam magui nepaklusiu" - gal vietoje ir reikėtų net? Ir labai greitai susigaudė kas toks tas nepažįstamasis.
"<...>ir juodajam magui nepaklusiu. Deivės vardu įsakau palikti šventąją vietą.
– Ne, – pareiškė juodasis magas, – metu iššūkį deivei.
Nuo juodojo mago rankų <...>" - labai jau daug kartojasi tas juodasis magas, reikia sinonimų, arba bent jau užtektų tik magas.
"juoda tamsa" - sviestas sviestuotas.
"Ksandrė virto juodojo mago tarnu." - jeigu čia apie elfę tai tarnaitė gal ar su ten tuo sielos iščiupimu ir lytis pasikeitė? Beto labai jau neįtikinamai ta elfė pasidavė. Čia kažkokia super vyriausioji žynė ir pyst ateina kažkoks labai juodas magas ir ji: ok, aš tavo. 
"tarp žmonių ir elfų vyko nuožmi kova. Trapią taiką tarp žmonių ir elfų sudrumsdavo pavieniai išpuoliai." - nereikia kartotis, kad tarp žmonių ir elfų ir taip aišku iš pirmo sakinio. 
"planas buvo gana protingas, nes jis sugalvojo puikų planą" - vietoje to būtų geriau išties sugalvoti kokį nors planą ir jį aprašyti, o ne du kartus įtikinėti, kad planas geras. Mago pasirodymas pas žmones ir karo paskelbimas aprašytas skubotai, vos per keletą sakinių, čia trūksta aiškumo. Atėjo, uždėjo ranką ant peties ir viskas? Jau karas? Ir jeigu taip greitai sugalvojo tokį gerą planą, tai kodėl jie anksčiau taip nesuglavojo ir neužpuolė, lieka neaišku ką tas magas padarė. 
" Jūs vyksite su manimi ir paaukosite savo gyvybes." - na jjis ten visas galingas ir visa kita, bet visai neturi nuovokos kaip vadovauti. Pavaldiniai būna laimingesni, jei seka savo valdovą iš kokios nors idėjos, o ne tam, kad mirtų.

Po kol kas tai jis tik eina ir daro ką nori. Pati tema mane domina. Bet aprašyta gan skubotai. 

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2015-11-15 13:46:16

Kol skaitau, tol atrodo, kad suprantu, bet atpasakoti nesugebėčiau. Tad kūrinį vertinu daugiau kaip savitai pateiktą procesą. Yra idėja, kuriama hierarchija, ryšiai. Detaliau komentuoti galima būtų įsigilinus, o tam reikia laiko.
Iš miglotos atminties lyg ir iškilo Trakobas. Galbūt tai koks ciklas su tais pačiais veikėjais, žinoma, papildant jų gretas?