← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/73207

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2014-03-07 19:44:50

Pakeleivis vis tiek įkals Voldemarui, kad reikia netrukus ir greitai! :))) Aš ne koks moderatorius, kad talentui per galvą su lenta daužyčiau. Todėl, kaip jau tapo įprasta, pagirsiu. Kita vertus kitaip ir negalėčiau, nes Voldemaras šiek tiek žino mano dosje ir bijau, kad kokiame jo rašinyje neatsidurčiau kokio nors labai vaizdžiai (bet nebūtinai išvaizdžiai) aprašomo veikėjo vietoje. O jei rimtai, tai man irgi šitas darbas labiau priminė novele. Nuo savęs nepabėgsi, bet visgi čia verčiančią mane iš kėdės satyrą pakeitė lengva saviironija, o tai tik parodo autoriaus gebėjimą ne tik kutenti pažastis, bet ir švelniai perbraukti pirštais per padus.
Pakeleivio rekomendacijai pritariu. Pasirašau: kaip lietus.

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-03-07 15:46:48

Ar tik nebus tatai novelė. Iš pradžių, kai pamaniau, kad priskirtina Renesansui (dėl vitališkumo, nežymiai pereinančio į obsceniškumą), truputį suklydau. Ir ne rusiškoji čia atmaina, nors racionalių socialinių-moralinių aspektų randame. Ne, kaip beskaityk, vis dėlto ryškiausia vietinė tradicija.
Pasakojimas lyriškas, su paslaptimi, perpinta realiomis ir kartu iracionaliomis šlangutėmis, kalbėsena rami, kupina skaidrios autoironijos (senpirda), yra ir vidinės dramos elementų (keršto sumetimais nuryjamas bei atryjamas šaukštas), o svarbiausia – į pabaigą yra staigus posūkis. Štai šiame segmente ir ataidi santrauka. Beužklumpanti atomazga pagaliau prabyla arti temos. Kaip ir būdinga novelei, pabaiga logiškai prieita, bet vis tiek nelaukta. Ratas užsidaro. Talentas niekur nepabėga.

O dabar tai jam bus. Pagal žanrą – ir kalbos reikalavimai. Neužilgo > jau sakiau, kad netrukus, greitai!
šonkauliu pas normaliai išvystytą žmogų vadinamą > pas žmogų blogai (vadinamą normaliai išsivysčiusio žmogaus šonkauliu)
Medicinos terminologijoje yra vadinama dirbtine plaučių ventiliacija > čia tiktų Medicinos terminologijoje yra vadinamoji dirbtinė plaučių ventiliacija; Medicinos terminologija tai vadinama dirbtine plaučių ventiliacija.
Rekomendacija. Rašyk ir toliau.